ReusCultura, la nova marca cultural de ciutat

La regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus ha fet balanç de l’any cultural que s’ha viscut a la ciutat amb la pandèmia de la COVID19 després que el sector ha estat un dels més afectats i ha presentat la nova marca cultural de ciutat ReusCultura. Acompanyat dels representants de totes les àrees de la regidoria, Daniel Recasens, ha explicat com es va viure el tancament de tots els equipaments culturals i com es va fer la reprogramació de les activitats culturals previstes.

Formen part de la regidoria de Cultura i Política Lingüística l’Institut Municipal Reus Cultura, que inclou els Museus de Reus i l’àrea de Festes i Festivals, els consorcis del Teatre Bartrina i del Teatre Fortuny, les Biblioteques Municipals i el Servei d’Assessorament Lingüístic. Daniel Recasens ha explicat que “aquell virus es va convertir en una pandèmia mundial que va capgirar com un mitjó les nostres rutines”, i ha afegit que “la Cultura ha estat una de les primeres damnificades, i una de les darreres a ser restaurades”.

A la ciutat, des d’un primer moment, es va apostar per adaptar-se en la mesura de les possibilitats a la nova situació i es va optar per reprogramar tot allò que va ser possible, “fent costat al sector, ens vam voler dotar d’un mantell segur, raonable i, definitivament, no amagar-nos ni desaparèixer en cap moment”, explicava Recasens.

En aquest sentit, des de l’equip s’ha treballat intensament per mantenir la programació, durant uns mesos totalment en línia, per assegurar un calendari cultural durant tot l’any i, sempre que ha estat possible, creant noves estratègies i nous programes per fer-lo créixer. E regidor ha explicat que “aquest ha estat l’esperit. Coneixem, reconeixem i estem convençuts dels inesgotables valors que té i estira la Cultura i, per això, hem disposat tots els nostres esforços perquè la ciutat i la ciutadania la sentís ben a la vora en tot moment”.

La marca ReusCultura

Des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística s’ha fet un rellançament de la marca ReusCultura que parteix dels elements decoratius de la façana de la Casa Rull, seu de la regidoria i de l’Institut Municipal Reus Cultura. La nova marca, que inclou el posicionament de la informació cultural a les xarxes Facebook, Twitter i Instagram, pretén donar un sentit conceptual i estètic comú per denominar tot el que passa a nivell cultural a la ciutat.

Per Recasens, “una paraula única que li dona més força a tot el conjunt, fent-lo inseparable un de l’altre: Reus és cultura i la Cultura passa a ReusCultura Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.