Rojals: fonts, balmes i masos 

Ester Borràs Giol

El poble de Rojals, actualment una pedania de Montblanc, és un dels petits pobles que podem trobar a l’interior de les Muntanyes de Prades i un dels situats a més alçada, al voltant dels 980 m. Ja ens podem imaginar que, als hiverns hi deu fer fresca. 

Des de Rojals, podem gaudir d’un bon grapat d’itineraris interessants, entre ells el que ens porta fins a la Mola d’Estat i les Tres Creus, amb vistes cap a la vall del riu Brugent.

Però aquest cop us proposem anar fins a un altre mirador, el de la Pena, que ens ofereix una fantàstica vista d’ocell de la Conca de Barberà. Per arribar-hi passarem a la vora de fonts restaurades i senyalitzades amb unes característiques lletres vermelles. També pel Mas d’en Llort, a tocar de dos abrics amb pintures rupestres, protegides per una tanca. I de tornada, gaudirem d’un bonic alzinar, de la visita a una gran nevera (o pou de gel) amb un teix al mig, i d’unes altres pintures rupestres, no tant antigues però igualment singulars. En fi, farem un tast del que esperem algun dia arribarà a ser el Parc Natural de les Muntanyes de Prades, mentre recordem el Blasi, que va ser monitor de nombroses excursions, un lluitador pedagògic i actiu en defensa de la natura i el medi ambient.

GEPEC

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat 

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.