‘Roses de Reus’, del 5 al 7 de maig

La regidoria de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus dona el tret de sortida per tercer any al “Roses de Reus”, una iniciativa pensada com a festa d’homenatge a la rosa, l’emblema de la ciutat.

“Roses de Reus” coincideix amb el Concurs Exposició Nacional de Roses que organitza el Centre de Lectura de Reus amb l’objectiu d’unificar esforços per promocionar i posicionar Reus com a “Capital de la rosa”.

La iniciativa de “Roses de Reus” és de la regidoria de Promoció de Ciutat, mitjançant la qual s’hi ha sumat la regidoria de Via Pública amb les seves brigades, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la participació del Centre de Lectura, l’Escola d’Art i Disseny de Reus, l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus i el Grup de Patchtwork del Centre Cívic Ponent. També s’hi han sumat les entitats comercials de la ciutat i els Mercats de Reus.

Les decoracions estaran exposades des de divendres vinent, 5 de maig i fins diumenge 7 de maig. Ocuparan diferents façanes i espais de la ciutat: el Palau Bofarull, el Palau Municipal seu de l’Ajuntament de Reus, El Círcol, l’Institut Pere Mata, la plaça del Mercadal, la Llotja i el Palauet.

Les ornamentacions:

 1. DEGOTEIG

Com el degoteig de la pluja les roses desprenen des del capdamunt de la façana formant un rierol que la recorre embarrancant-se en l’arquitectura barroca del Palau Bofarull. Una composició efímera i lleugera de mig miler de roses vermelles sobre el fons blanc que creen més de tres mil gots de paper, que evoquen directament als símbols de Reus i interpel·len al vianant forçant-lo a deturar-se enmig del brogit de la ciutat.

Treballs a càrrec dels alumnes del monogràfic “Construir lo Efímer”, de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus.

 1. REUS

Tot de roses cobriran les lletres gegants que s’instal·laran a la plaça del Mercadal formant la paraula “REUS”. Aquesta instal·lació serà el punt central del “Roses de Reus” i donarà joc perquè els visitants es puguin fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials.

Alumnes de 2on de jardineria, mòdul d’Art Floral i Jardineria de l’Escola d’Horticultura i Jardineria de Reus.

 1. ESTEL DE ROSES

Al jardí del Palauet (carrer Sant Joan) amb roses de foam i cintes del color de la rosa, es realitzarà un estel de roses al cel del jardí.

Decoració a càrrec del Grup de Pachtwork de la Gent Gran del Centre Cívic Ponent.

 1. OMPLIM ELS BUITS

Omplir els buits de les finestres de El Círcol, creant un tipus de cortines amb tul vermell i roses. A la planta 1 es s’obriran i es mouran per sortir al balcó i a la planta 2 seran fixes i estaran subjectes amb les argolles pertinents.

Treballs a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus.

 1. UN MAR DE FLORS

Creació d’un camí de roses que condueixi cap a dins del “Pavelló dels Distingits” de l’Institut Pere Mata, amb tubs d’acer fent una mena de topografia on al cap de munt hi haurà una explosió de roses, marcant el ritme i la forma d’una onada.

Treballs a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus.

 1. EXPLOSIÓ DE ROSERS

Els balcons de l’Ajuntament s’ompliran amb rosers oferint les seves roses al Mercadal.

Decoració a càrrec de la Brigada de Jardineria de l’Ajuntament de Reus.

 1. CAMBRA DE ROSES

Decoració del panell de La Llotja amb roses configurant un esclat de flors, per encàrrec a la Floristeria Flors Cort de Reus.

 1. ROSES MODERNISTES

Decoració amb roses a la part de baix de la Casa Navàs, reforçant la decoració floral pròpia de l’edifici modernista. Els treballs han estat un encàrrec a la Floristeria Floralium de Reus.

Altres activitats

El divendres dia 5 de maig, a les 19:00, i des del Centre de Lectura, es farà una visita guiada popular als espais decorats amb Roses de Reus per explicar el seu procés d’elaboració. Cal inscripció prèvia a Reus Promoció.

Paral·lelament a les decoracions, el Centre de Lectura, ornamentarà amb roses el seu vestíbul, per donar pas, dissabte dia 6 de maig a les 12:30h, al lliurament de premis del 76è Concurs Exposició Nacional de Roses al Teatre Bartrina.

Pel que fa a les entitats comercials de la ciutat, La Unió de Botiguers i El Tomb de Reus, regalaran roses i decoraran els aparadors dels seus establiments amb elements relacionats amb el món que envolta aquesta flor tan característica de la nostra ciutat.

Tallers als Mercats

Els Mercats de Reus oferiran tallers per confeccionar roses de paper i també repartiran roses al realitzar compres als Mercats.

 • Dimecres 3 de maig, al Mercat del Carrilet, “Rosa de primavera”, Origami Art i Teràpia ens ensenya a fer una rosa de paper.
 • Dijous 4 de maig, al Mercat del Carrilet, “Rosa de primavera”, Origami Art i Teràpia ens ensenya a fer una rosa de paper.

Vermut amb aroma de roses

A l’Enològica es podrà degustar el Vermut de Reus amb aroma de roses, divendres d’11:00 a 14:00 h, dissabte de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 19:00 h i el diumenge de 10:00 a 14:00 h.

Concert a l’Institut Pere Mata

El dissabte 6 de maig, a les 21:00 h, al Pavelló des Distingits de l’Institut Pere Mata Ernest Crusats presentarà el seu primer àlbum en solitari “La font gelada”. Aquest treball és un refugi enmig de l’era de l’ultra programació, amb onze cançons enregistrades només en vuit pistes que es connecten màgicament amb la natura i l’entorn.

El concert és gratuït amb reserva d’entrada al web de Reus Promoció ticket.reusturisme.cat

Animació de carrer

Finalment, hi haurà animació de carrer el dissabte a partir de les 18:00 h, la Companyia La Tal farà una dinamització des de la seu de l’Agència Reus Promoció al carrer Sant Joan i fins al Centre de Lectura, passant per totes les diferents creacions. Simularan uns jardiners als que els passen algunes peripècies.

Concurs d’aparadors

Per dinamitzar més Roses de Reus, s’organitzarà un concurs d’aparadors:

El Concurs d’aparadors dels Establiments comercials, de serveis i de restauració de la ciutat de Reus té l’objectiu promocionar la festa de la rosa de Reus i posicionar la ciutat com la capital de la rosa.

Els aparadors hauran d’estar decorats amb la temàtica floral de la rosa del 5 al 7 de maig, ambdós inclosos.

S’atorgaran tres premis segons la categoria corresponent a la que es participi:

 • Originalitat
 • Disseny
 • Utilització de roses naturals

Per participar s’haurà de presentar una instància que es pot omplir directament en aquest enllaç https://forms.gle/tHYb2uvb3USRcM43A especificant a quina categoria es vol participar, es pot escollir més d’una categoria.

Premi InstaRosa També hi haurà un premi atorgat pel públic que haurà votat les fotografies penjades a l’Instagram de Reus Promoció el dissabte 6 de maig (3 fotografies). Les votacions es realitzaran en funció dels “m’agrada” que obtinguin les fotografies des de la seva publicació al dilluns 8 de maig a les 13 h, i guanyarà la fotografia més votada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.