Salou acull un fòrum del ‘Programa Escoles Verdes’

Icona_programa_escoles_verdes

Salou acull el dijous 9 de març, un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que comptarà amb la participació d’un centenar d’alumnes i mestres de 13 centres educatius de primària de les comarques del Tarragonès i el Baix Camp. Es tracta, concretament, una trobada de mestres i alumnes per compartir experiències, propostes i idees.

El programa d’Escoles Verdes és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, que, en aquest cas, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, i que sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’educar en relació als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Aquesta xarxa d’escoles per la sostenibilitat compta actualment amb 759 centres educatius, dels quals 165 són de la demarcació de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Priorat i Baix Penedès). Anualment aquests centres organitzen un Fòrum. Enguany, a la trobada dels centres de primària del Baix Camp i part del Tarragonès, que se celebra a Salou, cada centre serà representat per un o dos docents i de sis a vuit alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, unes 115 persones en aquest fòrum, entre docents i alumnes, es reuniran per compartir les accions d’educació per la sostenibilitat que duen a terme als seus centres.

Posteriorment tindrà lloc – al vestíbul del TAS – el mercat d’experiències, en el qual uns alumnes de cada centre exposen i expliquen una de les accions que realitzen al centre com a escola verda, mentre la resta d’alumnes del centre passegen i coneixen les experiències dels companys d’altres centres.

Després d’esmorzar alumnes i mestres es repartiran en petits grups, per treballar i reflexionar sobre els objectius i l’abast de les accions que es fan als centres del programa. D’aquest treball per grups en sortiran cartells i un manifest que s’exposaran a la cloenda de la tarda.

Tots els grups es retrobaran al parc de Manuel Albinyana, on es dinarà. Pels volts de les 3 de la tarda s’iniciarà una cercavila festiva des del lloc de dinar fins a la plaça de la Pau, en la qual els participants passejaran per Salou amb els missatges positius envers la sostenibilitat que hauran treballat durant el matí.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.