Salou ampliarà el carril bici

Salou treballa en una “gran connexió” que millori el carril bici, que serà objecte d’una ampliació i de la construcció de diversos enllaços perquè quedi tot ben connectat. Així, la Junta de Govern Local ha aprovat, recentment, la contractació de les obres ordinàries d’ampliació i millora dels carrils bici en diferents sectors de Salou, amb un pressupost de licitació de 290.298,80 €, i un termini d’execució de 4 mesos.

L’actuació consistirà en la millora dels traçats de carril bici ja existents i també es crearan un seguit de connexions que propiciaran que els usuaris d’aquest vehicle puguin arribar des de Salou fins a Cambrils, per la costa, passant pel Passeig Miramar; i també pel Vial de Cavet, a través dels carrers de Joan Fuster o Pere Molas, agafant l’Autovia.

L’alcalde, Pere Granados, ha posat en valor “l’aposta decidida de Salou en relació a la mobilitat sostenible, mitjançant sistemes de transport ecològics, eficients, no contaminants i saludables, com ara l’ús de la bicicleta, per la nostra ciutat i per tot el terme municipal”. Així mateix, ha definit els carrils bici “com un element fonamental perquè la mobilitat sostenible sigui una realitat”; i ha assegurat que “el nostre objectiu és desenvolupar encara molts més carrils bici i fer més connexions perquè les persones puguin utilitzar aquest mitjà de transport com un element d’esbarjo, oci i salut”.

Així mateix, ha explicat que la mobilitat urbana i sostenible a través dels carrils bici “és dins d’un projecte que tirarem cap endavant i que presentarem als fons europeus Next Generation”. Segons ell, “demanarem finançament europeu per desenvolupar, definitivament, gran part del traçat que hi ha a Salou per a l’execució dels carrils per a bicicletes”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha fet referència a “la voluntat del Govern municipal de tenir uns carrils bici integrats dins el nucli urbà, un municipi modern que estem projectant, tenint en compte que en els propers anys serà objecte d’una gran transformació urbanística, en la què estem treballant”.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, sosté que “en el moment actual, volem optimitzar la connectivitat entre els carrils bici existents i millorar el seu paviment per unificar la seva forma i aspecte, amb un sòl vermell i la millora de la senyalització”, un projecte que s’inclou dins del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Salou, aprovat recentment. També esmenta la necessitat de tenir “uns carrils bici ordenats, que permetin desplaçar-se per les platges i la ciutat amb rapidesa i seguretat. En aquests moments tenim 17 km de carril bici; amb les obres, la superfície s’ampliaria a 22 km”, ha explicat el regidor. Cal tenir en compte, a més, que Salou disposa d’una xarxa ciclable de poc més de 41 km.

Tenint en compte la naturalesa, el grau de complexitat i la magnitud de les obres que es duran a terme, la durada prevista per a la seva execució és de 4 mesos, a comptar des de la data de l’acta de comprovació del replantejament, prevista, inicialment, quan finalitzi la temporada turística, és a dir, a partir del proper 12 d’octubre de 2021.

Les actuacions es duran a terme a les següents vies: passeig Miramar, avinguda del Batlle Pere Molas, carrer del Terrer, carrer del Terrer amb avinguda del Batlle Pere Molas i carrer Casp.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.