Salou celebra la Diada amb el missatge institucional de l’alcalde Pere Granados i l’ofrena floral

Salou celebra la Diada amb el missatge institucional de l’alcalde Pere Granados i l’ofrena floral

Les entitats, col·lectius i clubs de Salou faran l’ofrena, com és habitual, al monument a Rafael Casanova, a la plaça Onze de Setembre, en torns cada 15 minuts, per evitar aglomeracions de persones i respectar les mesures de seguretat

Salou celebra aquest divendres la Diada Nacional de Catalunya, l’Onze de Setembre, garantint les mesures de seguretat i protecció individuals i col·lectives, per tal d’evitar qualsevol risc de contagi de la COVID-19.

Com es tradició, l’alcalde Pere Granados oferirà el missatge institucional, enguany, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. Així, aquest es podrà visualitzar a Facebook, a Ajuntament Salou; i a Instagram, @ajsalou

Pel que fa a la tradicional ofrena floral, es realitzarà, com és habitual, al monument a Rafael Casanova, a la plaça Onze de Setembre, presidida per l’alcalde Granados i diversos representants de la Corporació, a partir de les 10 h del matí.

Tanmateix, s’establiran torns, en intervals de 15 minuts, per tal que les associacions, entitats i clubs de Salou puguin fer la seva ofrena, amb hora concertada prèviament, amb totes les garanties sanitàries, evitant, així, possibles aglomeracions de grups, superiors a 10 persones.   

Caldrà respectar, també, les normes de seguretat establertes, com són: l’ús obligatori de la mascareta; la distància social d’1,5 metres, entre persones; i que els membres de l’entitat siguin els menys possibles, i, com a màxim, 10 persones.

Així mateix, el ram per fer l’ofrena l’haurà de portar una única persona i dipositar-lo al monument, sense que sigui manipulat per ningú més; caldrà seguir l’itinerari marcat amb fletxes al terra, com a zona d’entrada i sortida per fer l’ofrena; i la floristeria no podrà deixar, com cada any, les flors a la plaça a primera hora, de forma que totes les associacions i entitats hauran de recollir el ram, prèviament, el dia abans.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “hem de ser conscients i responsables de la situació que vivim, i gaudir de la Diada, tenint en compte totes les mesures i recomanacions sanitàries establertes”, ja que “la nostra prioritat ha estat i és vetllar, en tot moment, per la salut i benestar de les persones”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “volíem celebrar l’ofrena floral, d’una forma adaptada, que ens permetés gaudir d’aquest acte simbòlic i tradicional, especial i únic d’aquest dia, tan esperat per les associacions i entitats que hi participen, cada any, per l’Onze de Setembre”.

El Consistori salouenc també hissarà diverses senyeres en diferents edificis i monuments municipals, per celebrar la Diada: al balcó de l’Ajuntament, al Patronat Municipal de Turisme, al Mercat Municipal i a la Torre Vella. Així mateix, s’hissarà una senyera catalana a la plaça Europa, i dues més a la confluència entre el Passeig Jaume I, el Passeig Miramar i el carrer Barcelona.

L’Ajuntament de Salou també romandrà il·luminat amb els colors de les quatre barres, vermell i groc, als vespres i nits, des de demà dijous, 10 de setembre, a les 19 h, i fins aquest diumenge, dia 13.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.