Salou destina ajuts a diversos sectors que reprenguin la seva activitat econòmica

Salou destina ajuts a diversos sectors que reprenguin la seva activitat econòmica

Salou preveu consignar uns 100.000 euros a repartir entre tots els beneficiaris. Aquest ajut s’adreça, exclusivament, als sectors de l’hostaleria i la restauració, els centres d’estètica i bellesa, els centres esportius i activitats docents no reglades, que van estar obligats al tancament

L’Ajuntament de Salou destinarà ajuts econòmics de 500 euros per a la reobertura de l’activitat econòmica de diversos sectors econòmics afectats per la pandèmia de la COVID-19, arran la suspensió temporal de l’activitat com a mesura per a la contenció.

El Consistori preveu consignar uns 100.000 euros entre totes les empreses beneficiàries, amb un import màxim de 500 euros.

Cal dir que aquesta quantia destinada serà finançada amb càrrec a l’aplicació pressupostària, existint, per tant, consignació adequada i suficient en el pressupost.

Així ho ha explicat aquest matí, en roda de premsa, l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, i del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez.

Aquest ajut s’adreça, exclusivament, als sectors de l’hostaleria i la restauració, els centres d’estètica i bellesa, els centres esportius i activitats docents no reglades, que van estar obligats al tancament, en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adoptaven noves mesures de salut pública per a la contenció del brot de la pandèmia de la COVID-19 al territori de Catalunya, i que ara reobren la seva activitat i han de mantenir-la oberta, a partir del progressiu aixecament de les restriccions, fins al 10 de gener de 2021. Per tal de beneficiar-se de dit ajut, la reobertura es comprovarà acreditant factures o mitjançant una inspecció visual.

Queden excloses empreses amb més de 50 treballadors, activitats que pertanyin a grans empreses, administracions públiques, organismes autònoms, empreses públiques i altres ens públics i les associacions, fundacions i entitats sense ànim de lucre.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat de relleu que “des del Consistori posarem a l’abast de la ciutadania i de tots els sectors econòmics afectats per la crisi de la COVID-19, tots aquells ajuts que facilitin el manteniment de l’activitat econòmica del municipi i ajudin les famílies a fer front a la difícil situació en la què ens trobem”. L’alcalde ha afirmat que “hem fet un veritable esforç per donar sortida i atendre l’emergència social i la reactivació econòmica”.

Així mateix, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha assenyalat que “com a entitat pública, hem d’incidir en la recuperació del nostre comerç de proximitat”. “Aquesta ajuda de 500€ ha de ser un incentiu més per a la reobertura d’aquells establiments que han estat tancats per imperatiu legal, però no ha de ser l’únic, per això hem de continuar treballant de forma conjunta”, ha indicat Moreno. I ha explicat que “s’ha dotat amb un ajut inicial de 100.000 euros, per a un total de 200 establiments, però aquesta quantitat es pot ampliar per no deixar ningú enrere”. 

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assegurat que “la nostra prioritat és donar impuls a la reactivació econòmica del municipi, i donar suport al teixit empresarial de Salou que ha patit, de primera mà, les recents restriccions sanitàries, i ha estat obligat a tancar les seves portes i a reduir, notablement, els seus ingressos”. Maiquez ha valorat molt positivament la incorporació d’aquesta acció, ja que “ajudarà els comerços que han decidit tirar endavant, malgrat les dificultats”.

Les sol·licituds es podran presentar al Registre General de l’Ajuntament, des de l’endemà de la publicació de la convocatòria, i fins el dia 26 de febrer de 2021, com a data màxima de presentació de sol·licituds de subvenció i de justificació dels seus requisits.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.