Salou organitza per primer cop visites guiades al poblat de La Cella

poblat de La Cella

Els dies 1, 8 i 16 de setembre s’han muntat tres visites al jaciment amb  recreacions històriques, tast de cervesa ibèrica, i moltes més sorpreses

L’Ajuntament de Salou a través del seu Patronat de Turisme, i juntament amb l’empresa spin-off de la Universitat Rovira i Virgili, i IBER Arqueologia Patrimoni i Turisme S.L., han programat tres visites guiades al jaciment arqueològic de La Cella durant aquest mes de setembre que per primer cop explicarà a tot aquell que estigui interessat la importància del jaciment. Pel regidor de Turisme, Benet Presas, es tracta de posar en valor el passat històric d’aquest espai tant a nivell turístic com de divulgació interna i en el que fa anys que s’hi estan duent a terme intervencions arqueològiques ininterrompudes des de l’any 2010 pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (GRESEPIA).

La proposta pretén endinsar al visitant en un poblat dels segles IV-III aC, tot coneixent als seus habitants, les seves activitats econòmiques, o els seus costums. La seva ubicació al costat de la costa, les seves muralles, les seves cases complexes, o els seus carrers pavimentats la fan única en la zona, gràcies a la interpretació dels actors de la companyia de Tikirsikor.

Les visites que es duran a terme durant el proper més de setembre, començaran el dia 1 a les 18.30h, seguidament del dia 8 a les 18.30h, i finalitzant el dia 16 a les 11.30 hores. El preu de l’activitat, que es dura a terme en grups de mínim 10 i màxim 30 persones, es de 10€ els adults i de 5€ per als nens de 7 a 12 anys. Les famílies (2 adults, 1 o 2 nens) el preu es de 22€. Aquestes tarifes s’aplicaran els divendres 1 i 8 de setembre. El dissabte 16 de setembre les tarifes d’adult seran de 15€, mentre que les dels nens de 7 a 12 anys es mantindran a 5€. Aquest dia, les famílies (2 adults, 1 o 2 nens) hauran de pagar 30€. L’increment del preu del dissabte es degut a que un cop finalitzada la visita, es farà un petit maridatge i tast de la cervesa IBERIKA, la cervesa dels ibers, acompanyada d’una explicació històrica del seu procés d’elaboració.

Cal·lípolis

Avui per avui, els arqueòlegs que han efectuat i efectuen els treballs al jaciment, han volgut proposar una possible identificació entre aquest jaciment i la Cal·lípolis -ciutat bella- citada per Aviè a l’Ora Marítima, tant per la seva situació com per les característiques esmentades. Es tractaria d’una ciutat d’època ibèrica on hi va conviure una comunitat mixta –cartaginesos, ibers, grecs…- des del 400 aC fins que van marxar pacíficament de la zona. La mida de les cases- d’entre uns cent i uns 120 metres quadrats- i restes de peces que s’hi ha anat trobant al llarg de les darreres campanyes d’excavació fan pensar que a Salou hi havia aristòcrates de l’època. Les característiques del jaciment de la Cella són «especials». Aquestes visites poden suposar un punt d’inflexió a la zona, per conèixer la seva història i que pot ser, aviat, un atractiu turístic. La intenció del consistori és incorporar el jaciment al traçat de camí de ronda i amb els búnquers, pròxims a la zona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.