Salou organitza una quarantena d’actes per celebrar el Nadal i Reis

Salou organitza una quarantena d’actes per celebrar el Nadal i Reis

Aquest diumenge l’alcalde Pere Granados farà una felicitació nadalenca que donarà pas a la degustació del tradicional brou nadalenc a la Masia

El parc de Nadal Xic’s o el parc Jove; els concerts de les JONC, l’exposició de bestiari a la Masia Catalana, la Festa de Cap d’Any, o l’arribada de S.M. els Reis d’entre les principals propostes

Demà dijous s’inicien a Salou el conjunt d’actes que conformen l’extens programa de Nadal i Reis al municipi i ho fa amb un concert de nadales per part de les escoles del municipi, a les 17:30h al Teatre Auditori de Salou. Aquest programa de festes de Nadal i Reis, organitzat un any més de manera transversal per les regidories de Cultura i Festes, Joventut, Infància, i Promoció Econòmica, recull un gran ventall d’activitats i tallers, entre els quals trobem el Parc Infantil de Nadal de Salou “Espai Xic’S” al pavelló Salou Centre, que té com a finalitat atraure les famílies i oferir diversió als infants i joves des del dimecres 27 de desembre i fins al divendres 5 de gener. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, afirmava que “es tracta d’una època de l’any on els nens han de ser els protagonistes i han de gaudir de la màgia del Nadal”, i destacava l’esforç a l’hora de confeccionar conjuntament amb les altres regidories i entitats un programa amb una gran varietat d’actes per tota la família.

A més, aquest diumenge l’alcalde Pere Granados iniciarà un dels actes nadalencs més tradicionals de Salou a la Masia Catalana. El batlle donarà pas a la degustació del típic brou de Nadal a les 11:30h amb la seva felicitació nadalenca, i comptarà amb les actuacions dels cors de l’Escola Municipal de Música del municipi. També s’inaugurarà aquest 17 de desembre l’exposició d’aus i bestiar autòcton  català a la Masia Catalana, que es podrà visitar fins el 7 de gener  els dies feiners a la tarda, de 17h a 20h, i els diumenges i festius de 10:30h a 13:30h i de 17h a 20h. El mateix vespre també es podrà gaudir de la posterior representació del Pessebre vivent a càrrec del Grup Esplai, acte que es reiterarà el 1 de gener a les 19h, de nou a la Masia Catalana.

La biblioteca, també protagonista

Cal destacar també les activitats que ofereix la Biblioteca Municipal de Salou, amb motiu del seu 25è aniversari, i que s’inicien aquest dissabte amb un Especial de Nadal i una venda solidària de llibres, amb la col·laboració de La Marató de TV3. Del 18 de desembre al 13 de gener realitzarà el concurs “LikeBooks: Tu recomanes”, on els participants hauran de fer un vídeo recomanant, o no, una lectura a les xarxes socials de la Biblioteca. També durà a terme una gimcana del pessebre del 18 al 22 de desembre, on es farà un joc de lectures amb proves de temàtica pessebrista; així com el famós amic invisible del 23 al 5 de gener. El 30 de desembre es podrà gaudir del concert musical a càrrec de Jordi Tonietti per acomiadar l’any amb cançons d’animació infantil i ball; i del2 al 4 de gener la Biblioteca organitzarà el seu últim acte de Nadal, la Gimcana dels Reis, amb proves per trobar el 4t Rei Mag.

Però, en aquest conjunt d’actes previstos al mes de desembre i gener també s’hi inclouen propostes musicals de l’Escola Municipal de Música de Salou (EMMS), com, per exemple, el concert de l’orquestra gran i petita de corda i els conjunts de guitarres a la sala X. Turull el dia 18 de desembre a les 19:45h; el concert al Teatre Auditori de Salou amb els grups de sensibilització I i II, iniciació i els cors el dia 19 de desembre a les 17:45h; i el concert de les bandes, percussió i grup de saxos, també al TAS, el mateix dia a les 19:45h; així com el concert a la residència d’avis amb la banda, grup de flautes i guitarres i el un concert de Nadal de grups de cambra i piano a la sala Turull el dia 20 de desembre. Els dies 21 i 22 també hi haurà dues sessions de música moderna a les 18h a la sala Xavier Turull. En aquest apartat musical, les JONC alevins i també la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, tornaran a estar presents al municipi amb música i concerts els dies 3 i 4 de gener.

Els actes de Nadal finalitzaran el divendres dia 5 de gener amb la tradicional arribada de S.M. els Reis d’Orient al Port de Salou a les 18h. S’iniciarà un recorregut pel municipi a l’Espigó del Moll, passant pel Carrer Barcelona, la Via Augusta, el Carrer Ciutat de Reus, la Via Roma i el Carrer Advocat Gallego, fins arribar a l’Ajuntament. Finalment, al TAS es farà l’entrega dels regals.

Per últim, recordar que el divendres 22 la Torre Vella acollirà l’Exposició Nadal a la Torre Vella on es podran visitar els diorames de l’Esteve Coll i que romandrà oberta fins a mitjans de gener; i que el dia 31 de gener es podrà gaudir de la Festa de Cap d’any a partir de les 00:30h al Pavelló Salou Ponent.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.