Salou presenta la Carta de Població de 1194

Salou commemorarà durant la propera setmana la Carta de Població que va rebre el 1194 de mans del rei Alfons II d’Aragó. La Carta de Població de 1194  va ser un document fonamental en l’organització i desenvolupament del municipi. Aquesta Carta va ser clau per a la repoblació i l’estructuració social, econòmica i defensiva de la zona durant la Reconquesta.

El dimecres, 3 de juliol a les 18h, es realitzarà l’acte principal amb la presentació oficial de la Carta de Població al vestíbul de l’Ajuntament de Salou. L’acte estarà presidit per l’alcalde Pere Granados, amb la participació de l’autora Maite Cirera i l’historiador Pedro Otiña, i inclourà l’exhibició d’una rèplica del document original.

Durant tota la setmana, la plaça Francesc Germà (Font Lluminosa) es transformarà en el centre neuràlgic de les celebracions, on es muntarà un mercat temàtic ple de tallers artesanals, jocs per a nens i actuacions musicals. El divendres, 5 de juliol, l’alcalde Pere Granados inaugurarà el mercat a les 18h, seguit immediatament per una recreació teatral del lliurament de la Carta, a càrrec de l’Escola de Teatre Ahura.

El cap de setmana estarà replet d’activitats amb cercaviles musicals, més tallers, teatre medieval, funcions de circ i performances teatrals com “El Botxí” i “Etilio, Soldat Medieval“. Aquestes activitats prometen submergir els assistents en l’ambient de l’època medieval, reforçant l’aspecte educatiu i festiu de la commemoració.

Aquesta iniciativa no només ressalta la importància històrica de la Carta de Població en el desenvolupament de Salou, sinó que també celebra la continuïtat cultural del municipi. Demostra com el passat i el present poden fusionar-se en una celebració vibrant i inclusiva, reafirmant el compromís de Salou amb la preservació i celebració del seu patrimoni cultural.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.