Salou torna a celebrar la Diada de Sant Jordi demà dijous, 23 de juliol

Salou torna a celebrar la Diada de Sant Jordi demà dijous, 23 de juliol

L’àrea de Serveis Culturals i la regidoria d’Infància de Salou han preparat diverses iniciatives que fomenten la lectura, l’amistat i la participació de la ciutadania

Salou tornarà a celebrar demà dijous, dia 23 de juliol, la tradicional Diada de Sant Jordi, amb activitats per a totes les edats, que giren al voltant de la llegenda del cavaller i el drac. Així, l’àrea de Serveis Culturals, a través de la Biblioteca de Salou; i la regidoria d’Infància, a través del Club Xic’S; han preparat diverses iniciatives que fomenten la lectura, l’amistat i la participació de la ciutadania. El Patronat Municipal de Turisme de Salou també col·locarà banderes amb la senyera al Trenet Turístic.

Cal recordar que, arran del confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19, des de la Cambra del Llibre de Catalunya, entitat integrada pel Gremi d’Editors, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Llibreters, el Gremi de Distribuïdors i el Gremi de la Indústria Gràfica, conjuntament amb el Gremi de Floristes, va decidir fixar una data alternativa, de manera que, enguany, el Dia del Llibre i la Rosa tindrà lloc aquest dijous, dia 23 de juliol.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “tot i que ja vam celebrar el passat mes d’abril una diada molt especial, des de casa, volem tornar a viure aquesta festivitat tan singular i identitària, en aquesta nova data fixada, amb activitats i iniciatives per a tots els gustos i edats”.

Recomanar té premi!

Des de l’àrea de Serveis Culturals, es posa en marxa la iniciativa “Recomanar té premi!”, amb la qual aquelles persones que hagin adquirit alguna de les lectures recomanades el passat 23 d’abril pel Sant Jordi confinat, podran portar-la a la Biblioteca Pública Municipal de Salou demà dijous a la tarda o divendres al matí, i se’ls obsequiarà amb el conte propi “Seguint les petjades del pirata”, escrit per l’Anna Obiols i il·lustrat pel Subi. Aquesta lectura es va crear amb motiu del 25è aniversari de la Biblioteca, i, enguany, l’entitat presenta el conte en paper, que també inclou activitats lúdiques per després de la lectura.

Per poder participar en aquesta iniciativa, caldrà haver comprat alguna de les lectures recomanades en aquests especials:

– Especial més venuts al web “Llibreries obertes”, els top 10 dels llibres més venuts durant la setmana anterior a Sant Jordi. (fes clic aquí)

– Especial Sant Jordi a eBiblioCat, de les darreres recomanacions del portal ebiblio. (fes clic aquí)

– Especial Còmics en confinament, de còmics infantils. (fes clic aquí)

El regidor de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, Xavier Montalà, ha assenyalat que “des de la nostra àrea, volem agrair la implicació i participació de tots els lectors i lectores que segueixen, dia rere dia, les activitats que es realitzen des de la Biblioteca”.

Així mateix, l’àrea de Serveis Culturals també vol motivar els lectors i lectores a aportar durant aquest dia recomanacions literàries, que s’incorporaran a les properes guies de novetats i que els permetrà estrenar el llibre recomanat.

Cal recordar que l’actual horari de la Biblioteca és: als matins, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h; i, a les tardes, de dilluns a dijous, de 17 a 20 h. 

Dracs i roses, propostes pels salouencs més petits

La regidoria d’Infància, a través del Club Xic’S, també ha preparat un conjunt de manualitats que es podran dur a terme durant el dia gran de la festa, el 23 de juliol. Consisteixen en tres tallers online diferents, que permetran als nens i nenes elaborar un drac de plastilina, una rosa, del mateix material, i un magnífic punt de llibre.

Segons ha explicat la regidora d’Infància, Julia Gómez, “l’estiu és un bon moment per deixar volar la imaginació dels petits de la casa, ja que disposen de més temps de gaudi”. Per això, “hem decidit realitzar un conjunt de tallers per celebrar aquesta especial Diada de Sant Jordi, que permetran potenciar la seva creativitat i ingeni”.

El Club Xic’S, a través del seu perfil de Facebook (fes clic aquí), difondrà els materials que calen per fer la creativitat, i els passos a seguir per conseguir un resultat òptim.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.