Santa Coloma de Queralt celebra el Dia Mundial de la Poesia

L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, la Biblioteca municipal, l’Escola municipal de Música i l’Oficina Jove de la Conca estan preparant un acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.

L’activitat tindrà lloc el dimarts 21 de març, coincidint amb el dia commemoratiu de la Poesia, a les sis la tarda a l’espai La Farinera. El poema escollit per aquest any és “Tant si abaixes la vista vers la immunda” de Francesc Vicent Garcia el Rector de Vallfogona, de qui enguany es commemora el quatricentenari de la seva mort.

Aquest poema serà llegit en diferents idiomes per les persones del Club de lectura de la Biblioteca municipal, pels joves de l’Escola de Vida i pels membres de la Cia. Fem Teatre. Així mateix, l’alumnat de l’Escola Municipal de música de Santa Coloma interpretaran diferents peces musicals per amenitzar la vetllada.

L’acte és obert a tothom que hi vulgui assistir.

L’any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia (DMP). Per celebrar-ho, des de l’any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració tant en el nostre domini lingüístic com a la resta d’Europa i del món amb l’elecció d’un poeta i un seu poema per a l’ocasió. Partint d’aquesta composició, la ILC elabora un fullet amb l’original en català i la seva traducció a vint-i-dues llengües, que difon àmpliament, promou l’organització d’accions poètiques, presencials i a través de les xarxes, i organitza un acte central el mateix dia 21.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.