Santiago Castellà, pregoner de les Nits Daurades de Salou

Ha quedat inaugurada, oficialment, la Festa Major d’Estiu de les Nits Daurades, amb més de 300 convidats.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha ressaltat, durant el seu parlament, que aquesta festa és una oportunitat per mostrar el potencial de Salou com a municipi acollidor i obert a la diversitat i pluralitat de cultures, països i nacions. La seva oferta de lleure i entreteniment, així com la capacitat d’acollida i hospitalitat, han estat els pilars que han convertit Salou en una destinació capdavantera, tant a Espanya com a Europa.
“Salou és un dels municipis turístics més valorats de l’Estat i a Europa, perquè organismes i institucions reconeixen el seu esforç per l’excel·lència i per la seva trajectòria cap a una destinació sostenible, inclusiva, respectuosa i responsable”, ha dit l’alcalde.

També ha fet especial èmfasi en l’excel·lència i l’essència que Salou conserva, any rere any, gràcies a l’estiu com a marc i escenari de trobada per viure emocions i experiències amb la família i amics. Aquest reconeixement no hauria estat possible sense l’esforç col·lectiu de diverses entitats, professionals, sectors econòmics i empresarials, que, amb el seu talent i imaginació, han contribuït a fer de Salou una destinació sostenible, inclusiva i responsable. “Volem agrair el dinamisme i la capacitat d’iniciativa de moltes entitats, bons professionals i sectors econòmics i empresarials, així com de persones amb molt de talent i imaginació”, ha assenyalat.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de Santiago Castellàsubdelegat del Govern espanyol a Tarragona (en funcions, que ha actuat com a pregoner de les Nits Daurades. Vers la seva figura, l’alcalde Granados ha elogiat la disposició i interès especial que Castellà ha demostrat en escoltar les necessitats de Salou i impulsar projectes infraestructurals, amb el suport financer de l’Estat. Per a Pere Granados, el representant de l’Estat a Tarragona sempre “ha mostrat un interès especial i una disposició clara i sincera escoltar Salou i a posar al capdavant de la seva agenda aquells temes i projectes que són absolutament cabdals i necessaris perquè el municipi avanci en termes de progrés, modernitat i prosperitat”.

Santiago Castellà ha posat l’accent en la mediterraneïtat de Salou, assenyalant que el municipi és un bressol dels valors universals que configuren un món millor. Ha recordat com la capital de la Costa Daurada va ser testimoni de l’encreuament de diverses civilitzacions antigues, com els egipcis, fenicis, hebreus, grecs, cartaginesos i romans, que van influir en la formació de la cultura mediterrània.

El pregoner ha destacat que el mar Mediterrani és el lloc ideal per a la catalització d’ideals com la llibertat, la igualtat i la fraternitat, nascuts de la complexa intersecció entre el judeocristianisme, la filosofia grega i el Dret romà. També que Salou, com a important port de la Hispània Citerior en l’Edat Mitjana, ha viscut un periple mediterrani i europeu que ha conduït al seu ideal universal de la humanitat.
Així mateix, ha afirmat que les Nits Daurades no són només una celebració de platges, festes i gastronomia, sinó també una afirmació permanent de la civilització, universalitat i esperança en el progrés de la humanitat.

Com a definició del municipi turístic, ha argumentat que “Salou és una afirmació permanent desestacionalitzada, alegre i vital del Mediterrani, que és platja, descans, cultura, nits d’amor i cerca de petons, però que és, sobretot, civilització, universalitat i esperança en el progrés de la humanitat”.

Finalment, Castellà – que també ha signat el Llibre d’Honor – ha conclòs el seu pregó amb els versos del cantautor Joan Manuel Serrat: “Visca el Mediterrani i visca Salou!”

Després dels parlaments, l’alcalde Pere Granados i el regidor de Festes, Xavier Montalà, han lliurat dos obsequis institucionals a Santiago Castellà, com a mostra de gratitud per la seva col·laboració amb Salou. Seguidament, ha encès la traca que ha donat el tret de sortida a les Nits Daurades.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.