Segon taller participatiu del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp

En la sala gran del Museu de la Vida Rural, ha tingut lloc el segon taller participatiu per recollir idees per a l’elaboració de l’estratègia de desenvolupament local per al període 2023-2027, organitzat pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. Ha comptat amb
l’assistència de nombrosos participants, que representaven diferents associacions, organitzacions o col·lectius, o a títol particular.
En el taller, en primer lloc es va explicar què és el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en què consisteix l’estratègia de desenvolupament local per al període 2023-2027 i què s’esperava del taller. També es va recordar que hi ha activa una enquesta per poder participar en l’aportació d’idees per aquelles persones interessades que no poguessin assistir als tallers.
Per desenvolupar la participació en el taller, els assistents es van distribuir en tres grups per debatre cadascú un dels tres objectius específics, i donaven prioritats als diferents apartats de cada objectiu, per incloure’ls en la futura estratègia de desenvolupament del
Grup d’Acció Local Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, que són:
– Impulsar iniciatives innovadores i transformatives del territori
– Afavorir la creació d’oportunitats per a les persones
– Acompanyar accions per a la mitigació del canvi climàtic

Els assistents van anar canviant de grup durant el taller, de manera que tots participessin en el debat de cadascun dels temes.
Al finalitzar les rotacions, es va posar en comú les conclusions a que s’havia arribat sobre cadascun dels objectius.
Enquesta online
• També s’ha posat en marxa una enquesta online que convida a la participació de totes les persones que viuen a les àrees rurals i també en àmbits més urbans del Camp de Tarragona. Els interessats que no poden assistir als tallers encara hi poden fer aportacions.
• La pàgina web del Consorci https://www.leaderdelcamp.cat/ centralitza tota la informació i posa a disposició els enllaços als tallers participatius i a l’enquesta.

ENQUESTA ONLINE
Per altra banda, i com a eina complementària, s’ofereix l’opció de fer les aportacions a través d’una enquesta online.
L’objectiu d’aquest procés és fer partícips els agents del territori en la definició de la propera Estratègia de Desenvolupament Local del Consorci Leader, que és l’eina que marcarà el full de ruta de projectes i accions per als pròxims anys.
Temes com l’aprofitament d’infraestructures i serveis en àrees rurals, espais compartits de processos empresarials i de serveis, economia de la gent gran, arrelament i persones nouvingudes, mitigació del canvi climàtic i transició energètica són alguns dels aspectes susceptibles d’abordar en el proper període, tant a través dels ajuts a les empreses com també a través de l’impuls de projectes propis.
El procés participatiu que es durà a terme recollirà l’expertesa de la gent del territori per aportar matisos i consideracions a aquestes línies de treball i possibles altres temàtiques que es consideri important abordar.

CONSORCI LEADER DEL CAMP
El Consorci Leader del Camp és el Grup d’Acció Local que gestiona el repartiment dels ajuts Leader al nostre territori, alhora que impulsa diversos projectes amb l’objectiu de revitalitzar les economies rurals, mantenir i crear ocupació, contribuir a l’equilibri territorial entre els municipis i afavorir la igualtat de drets entre homes i dones.
Durant el període anterior s’ha donat suport a 74 projectes empresarials i s’han impulsat diversos projectes vinculats al desenvolupament rural (Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, Start Up Rural a Catalunya, Repoblem un Camp d’oportunitats, Terralimenta, entre altres).
L’àmbit territorial abasta 93 municipis de 6 comarques del Camp de Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.