Segona fase de la remodelació del raval Santa Anna

L’Ajuntament de Reus inicia aquest dijous, 13 d’octubre les obres de la segona fase de transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna, que afecta el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya i el carrer de Salvador Espriu. Les obres, adjudicades a l’empresa Garcia Ri era SL, per un import de 721.890,99 euros (IVA inclòs) permetran donar continuïtat a les obres del primer tram  del raval, entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna, i preveu la millora urbanística dels vials amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i incloure serveis públics d’acord a l’estratègia Reus Smart City.

Les obres tenen un termini d’execució de 4 mesos. Igual com es va fer en la fase d’execució de la primera fase, els treballs s’aturaran durant la campanya comercial de Nadal. Actualment, l’Ajuntament treballa amb l’empresa adjudicatària la planificació del calendari definitiu.

Afectacions al trànsit
Davant les afectacions al trànsit que causaran les obres, el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana recomana fer l’accés a l’interior del tomb de ravals pels carrers del Doctor Robert, de la Selva del camp i de Santa Anna. Els vehicles que realitzen les tasques de repartiment comercial podran fer la descàrrega al carrer de Vallroquetes, entre les 7:00 i les 11:00h.

Els treballs es desenvoluparan en tres fases. La primera afectarà el raval de Santa Anna (entre el carrer de Vallroquetes i el carrer de Santa Anna) i també al carrer de Salvador Espriu (entre l’accés al pàrquing fins el raval). Els encreuaments entre el raval de Santa Anna el carrer de Santa Anna i entre el raval de Santa Anna i la plaça de Catalunya es deixen lliures al trànsit de vehicles en aquesta fase.

Les afectacions al trànsit causades per les properes dues fases d’execució de les obres, s’informaran en el seu moment, a mesura que avancin els treballs. La segona afectarà l’encreuament entre el raval de Santa Anna i el carrer de Santa Anna, així com el trams del carrer de Salvador Espriu entre el carrer de l’Amargura i l’accés al pàrquing. La tercera fase afectarà el raval santa Anna amb plaça de Catalunya.

El projecte de reforma
El pojecte compta amb finaçament Next Generation de la Unió Europea, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

El projecte que s’executarà defineix les obres de reforma de la pavimentació, drenatge, enjardinament i mobiliari urbà; així com el control d’accés restringit a través de la instal·lació d’ una pilona automàtica amb identificació de lectura de matrícula de vehicles.

Pel que fa al paviment, al tram del raval Santa Anna es substitueix l’encintat de la vorera sud, per una vorada accessible, que permeti la recollida de les aigües de pluja. El paviment de les voreres es manté. El paviment entre voreres es preveu d’aglomerat asfàltic polit amb polidora metàl·lica i tractada amb resina aquosa de protecció de l’aglomerat. Al carrer Salvador Espriu es renova tot el paviment existent. S’ha previst un paviment a un sol nivell, separant la zona de vehicles de la zona de vianants mitjançant jardineres.

El mobiliari urbà donarà singularitat a l’espai. Els nous elements es configuren a partir de parklets, elements de fusta amb jardineria i plataforma d’estada, que permeten generar nous espais de relació. També s’hi instal·laran cadires, taules, papereres i bancs de fusta, a més d’aparcaments per a bicicletes.

Pel que fa a la jardineria, es preveu el manteniment de l’arbrat existent. Es preveu enjardinar 9 escocells dels arbres existents, les dos jardineres de parklet i un parterre circular de 2m de diàmetre davant del museu. Els nous escocells i el parterre es construiran amb xapa galvanitzada de

Finalment, el projecte preveu la instal·lació de sistemes smart city de mobilitat sostenible, amb el control d’accés restringit a través de pilones mitjançant identificació automatitzada de lectura de matrícula de vehicles; càmeres de videovigilància, punts de cobertura Reus Wifi d’accés públic, entre altres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.