Segona fase de la transformació del raval Santa Anna

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l’empresa Garcia Riera SL, per un import de 721.890,99 euros (IVA inclós) el contracte d’obres per executar la segona fase de transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna, que afecta el tram entre el carrer de Santa Anna i la pla&ccedil ;a de Catalunya i el carrer de Salvador Espriu. El contracte, ara pendent de formalitació, permetrà donar continuïtat a les obres del primer tram  del raval, entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna, i preveu la millora urbanística dels vials amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i incloure serveis públics d’acord a l’estratègia Reus Smart City.

Aquest pojecte compta amb l’aprovació provisional de finaçament Next Generation de la Unió Europea, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana..

El projecte defineix les obres de reforma de la pavimentació, drenatge, enjardinament i mobiliari urbà; així com el control d’accés restringit a través de la instal·lació d’ una pilona automàtica amb identificació de lectura de matrícula de vehicles.

Pel que fa al paviment, al tram del raval Santa Anna es substitueix l’encintat de la vorera sud, per una vorada accessible, que permeti la recollida de les aigües de pluja. El paviment de les voreres es manté. El paviment entre voreres es preveu d’aglomerat asfàltic polit amb polidora metàl·lica i tractada amb resina aquosa de protecció de l’aglomerat. Al carrer Salvador Espriu es renova tot el paviment existent. S’ha previst un paviment a un sol nivell, separant la zona de vehicles de la zona de vianants mitjançant jardineres.

El mobiliari urbà donarà singularitat a l’espai. Els nous elements es configuren a partir de parklets, elements de fusta amb jardineria i plataforma d’estada, que permeten generar nous espais de relació. També s’hi instal·laran cadires, taules, papereres i bancs de fusta, a més d’aparcaments per a bicicletes.

Pel que fa a la jardineria, es preveu el manteniment de l’arbrat existent. Es preveu enjardinar 9 escocells dels arbres existents, les dos jardineres de parklet i un parterre circular de 2m de diàmetre davant del museu. Els nous escocells i el parterre es construiran amb xapa galvanitzada de

Finalment, el projecte preveu la instal·lació de sistemes smart city de mobilitat sostenible, amb el control d’accés restringit a través de pilones mitjançant identificació automatitzada de lectura de matrícula de vehicles; càmeres de videovigilància, punts de cobertura Reus Wifi d’accés públic, entre altres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.