S’engega una nova edició del Voluntariat per la llengua a Cambrils

Voluntariat per la llengua a Cambrils

El CNL busca nous participants i prepara noves activitats per a voluntaris i aprenents

Coincidint amb l’inici dels cursos de català per a adults del segon quadrimestre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL)a Cambrils, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbitsquotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps durant deu setmanes a conversar amb l’aprenent a fi que aquestguanyi seguretat i fluïdesa parlant en català.

Voluntaris i aprenents donen vida al voluntariat lingüístic.Així, doncs, per desenvolupar el programa necessitemmés persones voluntàries que parlin en català i aprenentes que fa poc que estan adoptant aquesta llengua, persones quetinguin ganes de parlar d’elles mateixes i de les seves aficions i que vulguin implicar-se en les activitats que s’organitzen des del CNL.

Les parelles d’aquesta edició es coneixeran en un acte formatiu que tindrà lloc a l’Ateneu Juvenil (av. de l’Horta de Santa Maria, 14) el dia 1 de marça les 19 h. En aquesta edició, i com a novetat, un cop passades les deu setmanes que dura el programa elsparticipants es tornaran a trobar en una sessió de valoració per posar en comú la seva experiència i demostrar, a través d’un joc, quina parella ha arribat a conèixer-se més.

Activitats per a voluntaris i aprenents

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Per a aquest quadrimestre es prepara un taller de poesia, l’assistència com a públic a un partit d’hoquei del Reus Deportiu i una lectura de textos sobre l’escola catalana per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàriespoden adreçar-se al Servei Local de Català de Cambrils, situat al’Ateneu Juvenil(av. de l’Horta de Santa Maria, 14, 2a planta), per telèfon al 977 79 26 88o per correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat. També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat/participa-hi.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 100.000 parelles

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.