Sessions informatives sobre “Ocupar-se al sector agrari a les Muntanyes de Prades”

Ocupar-se al sector agrari a les Muntanyes de Prades

L’agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) del Consell Comarcal del Baix Camp inicia un nou cicle de xerrades per presentar el Banc de Terres de la comarca amb el nom “Ocupar-se al sector agrari a les Muntanyes de Prades”, que del 6 al 17 d’octubre proposa diverses xerrades a Prades, Arbolí, Capafonts i Vilaplana.

La presentació del Banc de Terres s’acompanya en cada municipi d’una xerrada sobre oportunitats de conreus a càrrec de persones expertes del sector agrari.

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament mitjançant un correu electrònic ibolos@gencat.cat.

L’organització va a càrrec del Consell Comarcal del Baix Camp i del Departament d’Agricultura de la Generalitat, i compten amb el suport dels ajuntaments.

Les accions s’inclouen dins el programa anual de treball de l’agent d’ocupació i desenvolupament local, que està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. El projecte de Banc de Terres s’inclou dins del Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 i té per objectiu revaloritzar la terra i el sector agrari als municipis d’interior i de muntanya de la comarca, perquè es converteixin en una alternativa econòmica que contribueixi al retorn dels joves a aquests municipis.

El programa concret per a cada municipi és el següent

  • Prades: divendres, 6 d’octubre de 2017, a les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, l’AODL del Consell, Gessamí Sardà presentarà el Banc de Terres i a les 19.30 h Josep Ramon Sainz de la Maza, de GeaOrgànica i Suelovivo parlarà sobre l’Agricultura regenerativa: qualitat i eficiència productiva.
  • Arbolí: dissabte, 7 d’octubre de 2017 a les 10.30 h, a la Casa de la Vila, l’AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres. A les 11.15h Pilar Comes, promotora de la Xarxa de les Olors de Catalunya parlarà sobre Producció i comercialització de plantes aromàtiques; i a les 12.15 h, Gerard Nogués de Coopcamp parlarà sobre Cooperativisme i emprenedoria al món rural.
  • Capafontsdiumenge, 8 d’octubre de 2017, a les 11 h, a la Sala d’Actes, l’AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres. A continuació, cap a les 11.45 h, Dídac Espasa de Tòfona de la Conca, farà una xerrada sobre El cultiu de la tòfona, i a les 12.45 h hi haurà una degustació i venda directa de productes locals.
  • Vilaplana: dissabte 17 d’octubre de 2017, a les 18.30h, a la Casa de Cultura, l’AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres, i a les 19.15 h Frederic Mallol, de l’ADV de l’Associació de Desenvolupament Rural de les Muntanyes de Prades parlarà sobre Producció d’avellana ecològica en zona de muntanya.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.