Sessions informatives sobre “Ocupar-se al sector agrari a les Muntanyes de Prades”

Ocupar-se al sector agrari a les Muntanyes de Prades

L’agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) del Consell Comarcal del Baix Camp inicia un nou cicle de xerrades per presentar el Banc de Terres de la comarca amb el nom “Ocupar-se al sector agrari a les Muntanyes de Prades”, que del 6 al 17 d’octubre proposa diverses xerrades a Prades, Arbolí, Capafonts i Vilaplana.

La presentació del Banc de Terres s’acompanya en cada municipi d’una xerrada sobre oportunitats de conreus a càrrec de persones expertes del sector agrari.

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament mitjançant un correu electrònic ibolos@gencat.cat.

L’organització va a càrrec del Consell Comarcal del Baix Camp i del Departament d’Agricultura de la Generalitat, i compten amb el suport dels ajuntaments.

Les accions s’inclouen dins el programa anual de treball de l’agent d’ocupació i desenvolupament local, que està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. El projecte de Banc de Terres s’inclou dins del Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 i té per objectiu revaloritzar la terra i el sector agrari als municipis d’interior i de muntanya de la comarca, perquè es converteixin en una alternativa econòmica que contribueixi al retorn dels joves a aquests municipis.

El programa concret per a cada municipi és el següent

  • Prades: divendres, 6 d’octubre de 2017, a les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, l’AODL del Consell, Gessamí Sardà presentarà el Banc de Terres i a les 19.30 h Josep Ramon Sainz de la Maza, de GeaOrgànica i Suelovivo parlarà sobre l’Agricultura regenerativa: qualitat i eficiència productiva.
  • Arbolí: dissabte, 7 d’octubre de 2017 a les 10.30 h, a la Casa de la Vila, l’AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres. A les 11.15h Pilar Comes, promotora de la Xarxa de les Olors de Catalunya parlarà sobre Producció i comercialització de plantes aromàtiques; i a les 12.15 h, Gerard Nogués de Coopcamp parlarà sobre Cooperativisme i emprenedoria al món rural.
  • Capafontsdiumenge, 8 d’octubre de 2017, a les 11 h, a la Sala d’Actes, l’AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres. A continuació, cap a les 11.45 h, Dídac Espasa de Tòfona de la Conca, farà una xerrada sobre El cultiu de la tòfona, i a les 12.45 h hi haurà una degustació i venda directa de productes locals.
  • Vilaplana: dissabte 17 d’octubre de 2017, a les 18.30h, a la Casa de Cultura, l’AODL del Consell Comarcal presentarà el Banc de Terres, i a les 19.15 h Frederic Mallol, de l’ADV de l’Associació de Desenvolupament Rural de les Muntanyes de Prades parlarà sobre Producció d’avellana ecològica en zona de muntanya.
Sessions informatives sobre “Ocupar-se al sector agrari a les Muntanyes de Prades”
Puntua aquest article!