Setmana de l’Alzheimer al Parc Central de Tarragona

Parc Central, com va fer l’any passat, es torna a bolcar amb el Dia Mundial de l’Alzheimer i, com a novetat aquest any, ha programat un conjunt d’activitats de conscienciació que es desenvoluparan durant la setmana de la mà de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns
Neurocognitius Reus i Baix Camp, l’entitat de referència a la província. Així, el dia 21, organitza per a tots els pacients i familiars de l’associació la segona edició del festival per a pacients d’Alzheimer al territori: “Un dia per recordar”. Aquesta jornada, que durarà de 10 h a 13 h, inclou un esmorzar i un conjunt d’activitats, així com actuacions musicals. Totes les propostes estan enfocades i dissenyades pel benestar dels pacients amb Alzheimer i també pels seus familiars. Els assistents podran gaudir d’un matí festiu amb polseres, barrets i samarretes per al record. L’objectiu de Parc Central com a organitzador d’“Un dia per recordar” és visibilitzar les necessitats afectives dels pacients d’Alzheimer i oferir-los una jornada lúdica i solidària juntament amb els seus éssers estimats.
El gerent de Parc Central, Francisco Lambea, subratlla que “la primera edició d’’Un dia per recordar’ va ser un èxit, tant els pacients com cuidadors i familiars vam passar un matí molt divertit, ballant i cantant. La música és un reconegut estimulador d’emocions, especialment
davant de demències com l’Alzheimer. Per això, ho repetim. La nostra intenció és que sigui un esdeveniment consolidat perquè l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius Reus i Baix Camp també ens ha traslladat que els pacients hi van estar molt a gust”.

Actes per sensibilitzar els visitants del centre comercial
A més d’aquest festival, el dia 18 de setembre a les 17 h, a la planta baixa de Parc Central, Alejandro Amezcua Eatenton, Neuropsicòleg referent de l’Àrea de Neuropsicologia a l’Institut Lerín Neurocognitive, farà una conferència sobre la “Malaltia de l’Alzheimer i estratègies d’afrontament per a familiars cuidadors”. Es tracta de la primera xerrada organitzada per l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp conjuntament amb Parc Central que es duu a terme a les instal·lacions.
A més, aquest mateix dia, entre les 16 h i les 19 h, l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius Reus i Baix Camp comptarà amb un estand informatiu i un punt solidari per donar informació, sensibilitzar i visualitzar el col·lectiu.
Durant aquesta jornada, el centre comercial també rebrà la visita de “La Neurona”, un personatge que amenitzarà les instal·lacions i farà de reclam visual per als visitants, ja que es podran fer fotografies amb ell.
El dia 21, el Dia Mundial de l’Alzheimer, els treballadors dels operadors -comerços i restaurants- de Parc Central lluiran un llaç verd als seus uniformes per visualitzar i donar més protagonisme a aquest dia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.