Setmana Santa 2023

L’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus enceta el Dimecres de Cendra, inici de la Quaresma, amb la presentació del cartell que il·lustrarà la Setmana Santa, i el quadríptic amb la programació d’enguany, una presentació que compta amb la col·laboració de la regidoria de Promoció de Ciutat. Montserrat Caelles, regidora, ha aplaudit l’empenta de l’Agrupació un any més en presentar un programa farcit de propostes que ajuden a la ciutat a ser referent pels visitants, també els dies de Setmana Santa.

La fotografia del cartell d’enguany és de Francesc Martí, cada any s’intenta que la imatge sigui original i representativa de la Setmana Santa de la ciutat, cercant perspectives o visions diferents d’un element cultural i tradicional de la ciutat com són els diversos actes que es fan durant la Setmana Santa o fins i tot elements que a vegades passen desapercebuts.

La imatge d’enguany, és el misteri “Pere Nega a Jesús” dins de la Prioral de Sant Pere. Pel que fa a les celebracions, la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, enguany celebra els 75 anys fundacionals de l’entitat. Ja ha començat a realitzar actes, que s’allargaran durant tot el 2023.

Una de les principals novetats d’enguany és el canvi de recorregut de la processó del Prendiment el Dimecres Sant. Sortiran des de la Prioral de Sant Pere, plaça de Sant Pere, continuaran pel Fossar Vell, raval de Robuster i de Sant Pere, plaça de la Puríssima Sang, raval del Pallol, plaça Catalunya, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major per acabar a la Prioral de Sant Pere. Cal destacar que per primera vegada es cantaran les Saetes des del balcó de la Casa Navàs, l’any passat estava previst aquesta novetat, però per factors meteorològics la processó es va haver de suspendre.

S’ha convocat el Concurs Fotogràfic de Setmana Santa, en la seva X edició. Fotògrafs tant professionals com amateurs poden presentar les seves fotografies amb temàtica relacionada amb la Setmana Santa de Reus. Aquesta setmana es podran veure les imatges del IX Concurs al Centre Cívic Llevant.

Des de la Regidoria de Cultura, com cada any, editarà la postal de Setmana Santa, enguany amb el misteri Ecce Mater Tua de la Congregació Mariana, i es podran trobar a la Casa Rull, com també a les diferents parròquies de la ciutat. Des del grup Col·lectors també durà a terme una exposició de temàtica de Setmana Santa el pròxim 25 de març al Centre d’Amics de Reus. Cal fer referència també que la Confraria dels Sants Just i Pastor enguany han dut a terme el projecte de portar el seu Misteri a espatlles durant la processó de Dimecres Sant.

Com els darrers anys, s’editaran 10.000 quadríptics amb tots els actes que es duen a terme durant la Quaresma i la Setmana Santa per incrementar, o si més no, mantenir la promoció i projecció de la Setmana Santa a la ciutat i arreu del territori, amb actes en què es barregen cultura i religiositat popular. Ja que a la ciutat durant el temps Quaresmal i de Setmana Santa s’han vist augmentats el nombre d’actes programats per les diferents entitats de Setmana Santa de la ciutat. També es mantindrà el codi QR a través del qual es podrà accedir a la programació des de qualsevol dispositiu. Com també, es farà difusió en les diferents xarxes socials de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.