S’ha presentat el programa del Corpus 2020

Corpus 2020

El Corpus 2020 convida al guarniment de la festa adaptant-se a les circumstàncies sanitàries actuals

L’Institut Municipal Reus Cultura de l’Ajuntament de Reus té a punt el programa de Corpus 2020, que tindrà lloc aquesta setmana, concretament del dia 11 al 14 de juny. Les activitats s’han adaptat a les circumstàncies generades arran de la pandèmia del COVID-19 i per tal de garantir la seguretat i la salut de les persones. 

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “l’Ajuntament ha estat treballant de forma paral·lela amb l’Arxiprestat de Reus per a la celebració del Corpus 2020, reconvertit per preservar la salut i la seguretat de la ciutadania”. El regidor ha afegit que “ha calgut adaptar la festivitat a les circumstàncies actuals i, per tant, perfilar un programa que mantingui l’essència d’aquelles activitats més solemnes i que formen part de la celebració”. 

Des de l’organització s’ha volgut que aquest Corpus excepcional tingui una crida especial al guarniment de la festa i, per aquest motiu, es convida a tothom a guarnir amb banderes, domassos i altres elements els balcons de la ciutat per donar més relleu a la celebració del Corpus. 

Dijous 11 de juny

9:30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

10:00 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, taller de manualitats Fes ballar els gegants! A través d’un tutorial podreu realitzar, amb diversos materials, un autòmat per fer ballar els Vitxets.

10:30 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, l’Ou com Balla. Aquest antic enginy que deixa tothom embadalit es podrà contemplar durant tot el dia. 

16:00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa.

17:00 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, taller de gastronomia Aprèn a fer la coca amb cireres. El Forn Sistaré us ensenya una senzilla recepta tradicional, típica de Reus, que podeu fer a casa, dins el cicle GastroCultura.

Divendres 12 de juny

10:30 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, durant tot el dia, l’Ou com Balla.

17:00 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, taller de manualitats Fes la catifa de Corpus! Elaboreu, amb diversos materials, una catifa  dissenyada per vosaltres mateixos!

Dissabte 13 de juny

10:30 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, durant tot el dia, l’Ou com Balla.  

12:00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.

18:30 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, el Canó de les Festes. Els músics del Canó ens conviden a realitzar les nostres pròpies canonades amb versos, música i sàtira. Durant la festa major podrem gaudir de les propostes rebudes.

21:00 h, al CANAL REUS TV, emissió del programa Gaudeix la Festa, centrat en els actes del dissabte de Corpus, amb la ballada de la Mulassa i els gegants i l’actuació dels Bous de Foc.

Diumenge 14 de juny 

10:00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa.

10:30 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, durant tot el dia, l’Ou com Balla.  

12:30 h, al YOUTUBE de l’Arxiprestat de Reus, celebració de la missa des de la prioral.

18:25 h, a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, emissió del fragment de la professó de Corpus de 1929 de la pel·lícula “Reus, sus fiestas y monumentos”, d’Antoni Martra i Amadeu Valveny.

18:30 h, al CANAL REUS TV i a les XARXES SOCIALS de Reus Cultura, SOLEMNE OFICI, celebració de la missa concelebrada des de la PRIORAL DE SANT PERE. A continuació, i precedida pel Toc General de Festa, PROFESSÓ DE CORPUS per l’interior del temple. El prior amb el Santíssim recorrerà la nau central amb l’acompanyament musical d’una formació tradicional i l’orgue, que interpretarà una suite amb les melodies del toc de professó, els nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga; una nova composició d’Albert Galcerà.

“I quan arriba la festa major…”
D’altra banda i per tal d’escalfar motors ja de cara a la Festa Major de Sant Pere, des de l’Institut Municipal Reus Cultura s’han llençat dues crides a la participació de la ciutadania.

La primera fa referència a la música de la “Cúmbia de la Festa Major”, la cançó del grup Canya d’Or que des de fa uns anys omple els dies de Sant Pere. La voluntat és que totes les persones que hi vulguin participar enregistrin un vídeo interpretant la peça, amb tota la cançó o només un fragment. Ha de ser en format horitzontal i s’ha d’enviar a través de WeTransfer a suport.festes@reuscultura.cat fins al diumenge 21. El dia de Sant Pere s’estrenarà el muntatge amb totes les aportacions que s’agin enviat. 

Música als Balcons
La segona iniciativa que busca la complicitat i la participació de la ciutadania és una crida a totes les persones que s’animin a cantar o a tocar algun instrument. La iniciativa Música als Balcons proposa participar en un gran concert de curta durada amb la interpretació d’«El ball de la Cadeneta» amb multitud d’intèrprets des de balcons, terrats i espais oberts. Des de l’organització i a través de les xarxes socials de @ReusCultura i l’agenda reus.cat/agenda es faciliten els arranjaments per a totes les famílies d’instruments i veu per tal que cadascú pugui preparar-se la seva part.

La crida serà el dia 27 de juny, a les 12:00 h del migdia, cadascú des de casa seva, el seu balcó o el seu terrat. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.