S’inaugura l’Espai Boule

L’Espai Boule ja és una realitat. Aquest dimecres al vespre ha tingut lloc l’acte de seva inauguració, amb la presència de bona part del teixit social de Reus i del territori. 

Situat al carrer de Boule, número 3, l’Espai Boule és un centre obert d’aprenentatge i formació on conflueixen les forces i iniciatives de diverses entitats que treballen per millorar la formació a la nostra comunitat, tant la dels més petits com la d’adults. L’objectiu és oferir oportunitats de mobilitat internacional i d’inserció laboral als més joves i fomentar i promoure el territori gràcies a la gestió de projectes internacionals.

L’acte d’aquest dimecres ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita i d’altres representants polítics de l’Ajuntament de Reus. També hi han assistit membres de la comunitat educativa i d’entitats del teixit reusenc, entre molts d’altres.

Alfred Blasi, un dels impulsors de l’Espai Boule, ha detallat que “buscàvem un lloc per aglutinar totes les organitzacions que treballem conjuntament i vam veure una excel·lent oportunitat en aquest espai”. Per Blasi, l’objectiu del projecte “és posar Reus al mapa mitjançant les activitats i formacions que realitzem”.

Per la seva banda, Olena Korzhykova, l’altra promotora de l’Espai Boule, ha explicat que “teníem una oportunitat esplèndida en un indret gairebé abandonat. Per nosaltres l’Espai Boule és un centre obert de formació, per a totes les capacitats, cultures i edats”. “L’Espai Boule és per a tota les persones que volen aprendre”, ha afirmat, i ha afegit que “hem obert una porta a la gent de Reus i del territori”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Reus, Sandra Guaita, ha agraït la tasca realitzada per l’Espai Boule: “Aporteu formació i coneixement a la ciutat i la traslladeu a Europa. Obriu la ciutat i ens oferiu una visió més oberta del món en el qual vivim. Heu posicionat Reus a Europa”.

La inauguració de l’Espai Boule ha tingut a Emilio Duró com a ponent principal. Dins del conegut grup de ‘Mentes Expertas’, Duró ha inspirat després dels parlaments institucionals amb el seu discurs sempre motivacional i optimista,  i enfocat a millorar personalment i professionalment.

Els actes inaugurals de l’Espai Boule continuen aquest dijous, 14 de setembre, amb la xerrada ‘Continuar aprenent: la importància de la formació permanent’, de la influenciadora ‘Filòloga de Guàrdia’. La conferència es combinarà amb una actuació musical  de Fito Luri i Xavier Pié i el maridatge d’una selecció de vins del Celler Cingles Blaus.

L’Espai Boule

L’Espai Boule es troba en un edifici històric, patrimoni de la ciutat, que data de finals del segle XIX. En aquestes antigues cotxeres de les diligències del Palau de la família Boule, reusencs pioners en l’exportació de vins, s’hi poden admirar unes magnífiques estructures metàl·liques representatives de l’època.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.