Taller Baix Camp i Ajuntament de Reus estrenen un sistema ecològic per eliminar males herbes amb vapor d’aigua.

Reus 2020

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública, i el Taller Baix Camp, posen en marxa aquesta setmana un sistema innovador per a la eliminació de les males herbes a partir de l’aplicació de vapor d’aigua a alta temperatura. La implantació del nou sistema, pioner a la demarcació, forma part de la planificació municipal per substituir els tractaments amb herbicides per mètodes més ecològics i ambientalment més sostenibles.

La nova màquina l’ha adquirit el Taller Baix Camp, que a partir d’aquesta setmana l’ha començat a utilitzar, en el marc del contracte per al manteniment de l’eliminació herbes de la ciutat signat amb l’Ajuntament de Reus. D’acord a les instruccions de l’Ajuntament, que porta la direcció tècnica del servei, el nou tractament es farà, especialment, en espais propers a centres educatius i sanitaris, així com a la neteja d’escocells del centre de la ciutat, voreres, llambordes, etc.

L’Ajuntament de Reus està eliminant de manera progressiva els tractaments amb herbicides, substituint-los per mètodes que s’han comprovat efectius i que són innocus per a la salut humana i el medi ambient. Així, gran part dels treballs de manteniment d’eliminació herbes ja es fan amb màquines desbrossadores, i al nou sistema de tractament amb vapor d’aigua acabat d’estrenar, s’hi podrien sumar en les properes setmanes altres alternatives que Ajuntament i Taller Baix Camp estan provant.

El nou sistema que aquesta setmana es posa en marxa consisteix en l’aplicació de vapor d'aigua sobre les males herbes, amb la qual cosa s’acaba eliminant. S’ha demostrat un mètode efectiu; i els seus beneficis mediambientals compensen el fet que es tracti d’un sistema que requereix més temps en la seva aplicació i en l’eliminació de les males herbes.

L’Ajuntament de Reus té adjudicat al Taller Baix Camp el contracte de «Treballs d’eliminació i neteja d’herbes de superfícies de la via pública i solars municipals», amb el qual es fan els treballs per tenir els espais públics de la ciutat nets de males herbes, així com desbrossat o entrecavat per a l’eliminació i neteja d’herbes, tant en carrers (vorades, escocells, cunetes, vials de llambordes, voreres, …), espais rústics semi forestals i periurbans, zones verdes especials o de futur enjardinament, zones de jocs infantils o de gossos, jardins o patis d’edificis municipals, així com en solars.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.