Tallers al voltant de la dansa, de còmic i d’escriptura són les propostes d’estiu de les Biblioteques Municipals

Cartell de les activitats d'estiu a les Biblioteques Municipals

Les Biblioteques Municipals de la ciutat han preparat diferents tallers pensats per a aquests mesos d’estiu al voltant de la dansa, el còmic i l’escriptura creativa. Aquestes propostes s’afegeixen al joc de lectura d’estiu “Aigua”, a l’activitat “ARTER” dedicada a l’art i als artistes del territori, i finalment a “El que ens expliquen les òperes”, que es du a terme al Centre de Lectura.

Els dimarts de juliol i agost, a les 18:30 h i a la Biblioteca Pere Anguera, es farà el taller “Qui la ballarà? Descobrim la Roseta Mauri”, a càrrec de Còdol Educació. El taller consta de narracions, activitats multisensorials, jocs i danses, és gratuït i no cal inscripció prèvia.

Els dijous dels mesos de juliol i agost, a les 18:30 h i també a la Biblioteca Pere Anguera, es farà un taller pensat per a majors de 12 anys de “Bibliovinyetes”. Anirà a càrrec de Francesc Miguel i és un taller dedicat al món del còmic. En cada sessió es llegeixen i comparen les vinyetes de diversos còmics observant les diferències i els matisos dels diferents gèneres i autors. Al final de cada sessió, per a les que no cal reserva prèvia, els assistents dibuixen una vinyeta. El taller és gratuït.

Finalment, del 20 al 26 de juliol, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, de 10:30 h a 13:30 h, es farà un taller d’escriptura creativa, a càrrec de Rosa Pagès. L’activitat està pensada per a joves d’entre 12 i 16 anys i les inscripcions s’han de realitzat de forma presencial al Casal de Joves de La Palma o bé a través del web joventut.reus.cat. És un taller gratuït i està ideat per tal d’ensenyar a escriure de forma estructurada i sobretot creativa a una generació que escriu per tot, a classe, a casa o a les xarxes socials.

Els tallers es complementen amb el Joc de lectura de l’estiu 2019 per a grups concertats, els divendres de juliol i agost, a partir de les 10:00 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós i a la Biblioteca Pere Anguera, i el Club d’estiu per a lectors i lectores de fins a 13 anys, que es fa els dimecres de juliol i agost, a les 18:30 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós, i els dijous de juliol i agost, a les 17:30 h a la Biblioteca Pere Anguera.

També s’ha programat l’exposició “ARTER: Art i artistes del territori”, dedicada a l’arquitectura modernista del Camp de Tarragona, que es podrà veure de l’1 de juliol al 31 d’agost a la sala central de la Biblioteca Central Xavier Amorós; una visita col·lectiva al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, que es farà el dia 17 de juliol, de 10:00 h a 12:00 h (inscripcions a la Central de Biblioteques de Tarragona a cbarbe@gencat.cat), i finalment, una conferència sobre l’arquitecte Josep Maria Jujol, a càrrec de Josep M. Buqueras i Bach, que es farà el dijous 1 d’agost, a les 18:30 h, a la Biblioteca Central Xavier Amorós. Totes aquestes activitats són també gratuïtes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.