Una cinquantena de famílies han participat en els tallers que promouen una alimentació saludable i estalviadora

tallers cuina

Una cinquantena de famílies amb pocs recursos econòmics han participat durant el mes de maig en els tallers de cuina que promouen una alimentació saludable i l’aprofitament dels aliments. Aquesta activitat, organitzada per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), es fa des de l’any 2013.

Enguany s’han fet quatre tallers nous adreçats a les promocions municipals d’habitatges de Mas Bertran i del barri del Carme, Càritas i Fundació Mossèn Frederic Bara Cortiella. Cada taller consta de dues sessions de dues hores realitzades al Casal de les Dones, excepte la de Mas Bertran que es va realitzar al Centre Cívic Migjorn, amb grups d’unes 15 persones.

Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, valora de manera positiva aquesta activitat, ja que “fomenta l’aprofitament dels aliments i aporta coneixements i eines molt útils per a fer més fàcil la vida quotidiana de les persones que hi participen”.

El cicle preveu oferir quatre nous tallers com aquest durant els mesos d’octubre i novembre d’enguany a diferents col·lectius amb vulnerabilitat social.

Els objectius d’aquests tallers de cuina són:

  • Evitar el malbaratament dels aliments.
  • Elaboració per part dels participants de receptes per l’aprofitament del menjar.
  • Aprendre a conservar i manipular els aliments i el producte fresc de curta durada.
  • Aprendre a menjar fent una dieta saludable i equilibrada.
  • Desenvolupament del taller de cuina

La dietista Mònica Chica imparteix aquest taller de cuina que consisteix en l’elaboració pràctica de receptes amb les dietes més adequades segons les edats dels membres de les famílies assistents. Es dóna molta importància a l’aprofitament dels aliments i a la manipulació que cal fer perquè no es facin malbé i es puguin conservar millor.

Per reforçar la formació que s’imparteix a través d’aquests tallers els participants han rebut el «Quadern de consells i receptes de cuina per aprofitar el menjar». Un material didàctic elaborat i editat pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

Aquest quadern, editat en el marc del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, consisteix en 21 fitxes de consells per la bona conservació i manipulació dels aliments i 7 receptes de cuina.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.