Terrasses i marxants no hauran de pagar la taxa d’ocupació de via pública

Terrasses de Reus

L’Ajuntament aprova eximir terrasses i marxants de pagar la taxa d’ocupació de via pública fins al 30 de setembre

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 22 de maig la modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes per l’aprofitament del vol, sòl i subsòl de la via pública amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica dels sectors de la restauracó i dels marxants. L’acord comporta la suspensió del pagament de la taxa per terrasses i marxants en el period e comprès entre el 16 de març i el 30 de setembre. Per als períodes impositius anuals, s’aplicarà la reducció proporcional.

D’acord al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, les dues mesures de reducció de la càrrega fiscal comporten un cost de 104.100€, dels quals 40.500€ són per l’exempció de la llicència d’ocupació de via pública de terrasses, i 63.600€ per l’exempció de la taxa als marxants.

La modificació de l’ordenança afecta els supòsits següents:

  • Tendals, terrasses i similars, instal·lats damunt de tarimes o no, amb materials rígids de protecció o no, no tancats.
  • Tendals, terrasses i similars, instal·lats damunt de tarimes o no, protegits per materials rígids, tancats.
  • Taules de bar.
  • Taules de bar, autoritzacions puntuals.
  • Venda ambulant al “mercadet setmanal”, en parades a l’exterior dels mercats municipals
  • Venda ambulant puntual i esporàdica a l’exterior dels mercats municipals

A mitjans del mes de març, el govern de Reus ja va decretar la modificació del calendari fiscal per prorrogar tres mesos els terminis de pagament d’impostos, així com també l’exempció fins al 30 de juny de les taxes d’ocupació de via pública. Ara, el ple de l’Ajuntament ha acordat ampliar-ho per un període de tres mesos, fins al 30 de setembre.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.