Territori Silvestre, la festa de l’agroecologia i de les plantes oblidades

El Node del Camp de Tarragona del Col·lectiu Eixarcolant organitza a Reus Territori Silvestre, la festa de l’agroecologia i de les plantes oblidades. Una cita per a totes les persones que vulguin conèixer de prop la riquesa agrícola del nostre territori i aprendre a preservar-la.
Tindrà lloc el proper diumenge 14 de maig al Parc Agrari de la Boca de la Mina, davant de l’escola Mowgli. Esdevindrà la primera de moltes festes que donaran a conèixer aquest col·lectiu arreu de les regions de parla catalana i que se sumen a les activitats que ja organitzen els diferents nodes territorials des de fa un parell d’anys.
Amb voluntat de ser itinerant, es concep paral·lelament a la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades que celebra el col·lectiu, a Igualada, des de fa 7 edicions (enguany ja se n’està preparant la vuitena!), i que gaudeix d’un reconeixement d’abast nacional.
Serà una trobada dedicada a la biodiversitat cultivada (i cultivable) amb l’objectiu de posar en valor les plantes silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals i el seu paper en la preservació dels ecosistemes locals i d’un model agroalimentari més just i sostenible.
Al llarg de tot el matí, es realitzaran diferents activitats relacionades amb l’agroecologia, l’art i la cultura. Les persones assistents podran participar a sortides etnobotàniques per conèixer els usos i propietats de les plantes que ens envolten, tallers per a tots els gustos, tastos silvestres i intercanvis de llavors, així com degustar productes alimentaris i artesanals del territori i assabentar-se del que es cou al Camp tot passejant per la fira d’entitats.
La cultura també hi tindrà un rol important. Eixarcolant convida a ballar a ritme de swing amb TgnSwing i de música tradicional amb l’actuació en directe de Folk a Mitges durant el vermut.
Paral·lament, durant tota la jornada, es presenciarà la intervenció artística d’Urban Sketchers.

A continuació, es comparteix el programa:
10 – 11:30h – Ruta etnobotànica amb en Marc Talavera (2€/sòcies; 3€/no sòcies)*
11h – Obertura de:

 • Fira d’entitats
 • Espai d’intercanvi de llavors (porta les teves llavors)
 • Mostra de productes agroalimentaris locals
 • Intervenció artística d’Urban Sketchers
  11:30 – 12:30h – Tast silvestre (3€/sòcies; 5€/no sòcies)*
  11:30 – 12:30h – Taller d’estampació de plantes (taller gratuït i familiar)
  12h – Inici del vermut popular
  12 – 13h – Jam de swing a càrrec de TgnSwing
  13h – Presentació del Col·lectiu Eixarcolant i del Node del Camp de Tarragona
  13:15 – 14:15h – Concert i ball folk amb Folk a Mitges
  14:30h – Cloenda de la festa
  Més informació i inscripcions a: https://eixarcolant.cat/pagines/territori-silvestre/
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.