Tornen els tallers de cuina responsable que promouen una alimentació saludable i estalviadora

Aquest setembre es reprenen els tallers de cuina responsable. Una activitat organitzada per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), per promoure una alimentació saludable i estalviadora entre diferents col·lectius. El primer taller d’aquesta nova etapa es farà els dies 18 i 19 de setembre de 9.30 a les 11.30 h al Casal de les Dones, adreçat a la promoció municipal d’habitatge del barri del Carme. El pròxim tal ler serà el 17 i 18 d’octubre al Centre Cívic Migjorn i s’adreçarà al veïnat de la promoció municipal Mas Bertran. Està previst que es facin dos tallers més els mesos de novembre i desembre.

Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, valora de manera positiva aquesta activitat, ja que «es tracta de tallers de cuina responsable, per què bona part dels ingredients que es fan servir provenen del Programa de Gestió Alimentària Responsable i per què fomenta el menjar saludable i l’aprofitament dels aliments, la qual cosa suposa una inversió en salut i un estalvi en l’economia».

Durant l’any 2018 es faran un total de 8 tallers. Fins ara se n’han fet quatre als mesos de març, abril, maig i juny, adreçats a diferents col·lectius amb necessitats específiques. Alguns d’aquests tallers compten també amb la col·laboració d’entitats socials i centres educatius de la ciutat.

Els objectius d’aquests tallers de cuina són:

  • Evitar el malbaratament dels aliments.
  • Elaboració per part dels participants de receptes per l’aprofitament del menjar.
  • Aprendre a conservar i manipular els aliments i el producte fresc de curta durada.
  • Aprendre a menjar fent una dieta saludable i equilibrada.

Desenvolupament del taller de cuina 
La dietista Mònica Chica imparteix aquest taller de cuina que consta de dues sessions de dues hores i que consisteix en l’elaboració pràctica de receptes amb les dietes més adequades segons les edats dels participants. Es dóna molta importància a la participació de les persones assistents, a l’aprofitament dels aliments i a la manipulació que cal fer perquè no es facin malbé i es puguin conservar millor.

Per reforçar la formació que s’imparteix a través d’aquests tallers els participants han rebut el «Quadern de consells i receptes de cuina per aprofitar el menjar». Un material didàctic elaborat i editat pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

Aquest quadern, editat en el marc del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, consisteix en 21 fitxes de consells per la bona conservació i manipulació dels aliments i 7 receptes de cuina.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.