Tots els detalls de la 24a Fira de l’Oli

Tots els detalls de la 24a Fira de l'Oli

La 24a Fira de l’Oli de Siurana es reorienta cap a la venda de l’oli nou digitalment amb una fira virtual per donar a conèixer el producte

La 24a edició de la Fira de l’Oli Siurana, organitzada per l’Agència Reus Promoció, el Consell Regulador DOP Siurana i l’empresa Unió Corporació Alimentària, s’ha suspès a causa de les mesures decretades per evitar el contacte social amb motiu de la pandèmia de la COVID19 i s’han organitzat un conjunt d’accions per tal de fer difusió de l’arribada de l’oli nou Siurana.

El Consell de la DOP Siurana promourà, a més, la venda de l’oli online mitjançant una plataforma pròpia i organitzarà una fira virtual per donar a conèixer les diferents entitats de la DOP Siurana.

Des de l’organització és desenvoluparà una campanya de comunicació a nivell de país i també a nivell local per donar a conèixer l’arribada de l’oli nou.

La iniciativa també comptarà amb els  suport del sector comercial de la ciutat. Concretament les botigues del Tomb de Reus, Unió de Botiguers de Reus, els Mercats de Reus i els establiments de la ciutat associats al Gremi de Forners Artesans de les comarques de Tarragona donaran suport divulgatiu en els propis punt de venda. Segons explica la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, “comptem que hi ha més de 500 establiments que participen a la campanya, en una nova oportunitat de col·laboració entre l’administració pública i les entitats privades i comerços particulars de la ciutat”

Fira virtual i portal de venda d’oli

La situació actual genera incerteses atès que enguany no es podrà realitzar la fira presencial a Reus que s’havia plantejat pel 13-14 de novembre com un mercat amb venda d’oli, amb totes les mesures de prevenció covid-19, i sense les activitats que any rere any atreien més visitants i compradors.

És per aquest motiu que, des del Consell Regulador de la DOP Siurana, s’ha apostat per la comercialització online de forma conjunta, com a complementari als canals de venda directa que ja tenen les diverses cooperatives i molins, i als comerços, mercat i establiments de la ciutat, que cada cop més aposten per l’oli nou DOP Siurana com un reclam aquestes dates, i un referent de qualitat tot l’any.

D’una banda, del 12 al 30 de novembre se celebrarà una fira virtual on conèixer les diferents entitats de la DOP Siurana, i les seves característiques, i també tota una programació anomenada “Glopets d’oli” de presentacions, tallers, receptes i activitats diverses amb noms com Carme Ruscalleda, Mònica Usart, Ada Perellada, Pep Nogué, i dinamitzadors gastronòmics per a fer cultura d’oli.

La fira virtual se celebrarà al portal web de Fires Virtuals: https://firesvirtuals.cat/firaolinousiurana. En aquesta fira virtual s’estrenarà, la plataforma www.olisiurana.cat que posa en marxa el consell regulador amb la col·laboració del projecte NUTRISALT, un marketplace on es podran comprar lots d’oli d’oliva de 16 molins de la DOP Siurana, amb lliurament entre 24-48h, i amb ports gratuïts.

Amb aquest nou canal de comercialització, que romandrà operatiu els 365 dies de l’any, s’amplia l’abast geogràfic de les nostres fires tradicionals, i es possibilita que, davant de restriccions de mobilitat, es pugui comprar aquest producte de qualitat, de km0, de temporada i dels pagesos i pageses del territori, còmodament des de casa, al millor preu.

Programa de la fira virtual

DIVENDRES 13
19.00 h, conversa amb Eudald Salvat, ‘FAQS d’oli’, al perfil d’instagram de la @DOP_Siurana

DIVENDRES 14
13.00 h, recepta amb Montse Bertràn del blog FemCuinetes, ‘Escudella d’oli d’oliva verge extra’, al perfil d’instagram de la @montse_femcuinetes

DIUMENGE 15
12.00 h, recepta amb Pep Nogué, gastrònom i cuiner, ‘cruixent d’oli, coca fina de llom de conill confitat, moniato amb vinagreta tèbia de mel, cremós de xocolata negra’, al perfil d’instagram de la @pepnogue

DIVENDRES 20
19.00 h, conversa entre Carme Ruscalleda i Francesc Baiges, ‘De l’olivera a la cuina’, al perfil d’instagram de la @carme.ruscalleda

DISSABTE 21
20.00 h, recepta amb Xavier Soriano del blog Flavorcooks, ‘Confitat de bolets’, al perfil d’instagram de la @flavorcook

DIUMENGE 22
19.00 h, recepta amb Ada Parellada, ‘Sablée d’oli amb brandada de bacallà, samfaina i oli de menta’, al perfil d’instagram de la @adaparellada

DISSABTE 28
12.00 h, recepta amb Anna Genís del blog Llepadits, ‘Pastissets de Tortosa amb moniato’, al perfil d’instagram de la @llepadits
17.00 h, conversa amb Mònica Usart i Toni Galcerans, ‘Novembre, temps d’oli’, al perfil d’instagram de la @monicausart

DIUMENGE 29
13.00 h, recepta amb Nani Nolla del blog LaCuinaVioleta, ‘Receptes de vida’, al perfil d’instagram de la @nani_nolla

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.