‘Trapezi. Art, espectacle i vida’, el documental del 25è aniversari de La Fira del Circ de Catalunya

La Fira de Circ de Catalunya Trapezi estrena el documental “Trapezi. Art, espectacle i vida” per commemorar els 25 anys que porta consolidant-se com el punt de trobada del millor talent del circ contemporani a casa nostra i convertint la ciutat de Reus en un espai escènic únic. Sota la direcció de Teresa Turiera i Erol Ileri, durant gairebé una hora el documental mostra els espectacles, les tècniques i la creació i el llenguatge amb el qual el Trapezi ha anat conformant un nou imaginari sobre el món del circ.

A partir d’un recull d’entrevistes a diversos artistes, material d’arxiu i rodatges dels espectacles més populars viscuts als carrers i places de Reus durant més de dues dècades, “Trapezi. Art, espectacle i vida” apropa a l’espectador la feina que es fa entre bambolines i li permetrà descobrir com es generen les noves creacions que han anat configurant les diverses disciplines del circ contemporani. El documental resol la necessitat de parlar del circ, del sector i apropar els processos creatius a l’espectador, qui normalment només en veu el resultat.

En aquest sentit, Leandro Mendoza, director artístic de la Fira Trapezi i responsable dels continguts i la idea del documental ha explicat que “el circ és un sector amb molt poc arxiu audiovisual, i per això aquest documental esdevé el primer document audiovisual sobre circ contemporani a casa nostra. A partir del documental volem reflectir el que representa el circ i els seus valors a través d’un nou format, i fer arribar a tothom el circ i els seus valors”.

De la mateixa manera, el regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens ha apuntat que “el documental és un actiu imprescindible pel sector del circ i reflecteix la manera com la ciutat de Reus ha contribuït a deixar empremta en aquesta art escènica tan especial”.

El documental es podrà veure per primer cop a l’acte de pre-estrena que se celebrarà el proper 20 de març al Teatre Bartrina de Reus. L’estrena oficial tindrà lloc l’endemà, dia 21 de març, a la Filmoteca de Catalunya. El documental també s’emetrà pròximament a TV3 Televisió de Catalunya. 

La Fira Trapezi esdevé el perfecte aparador per mostrar el millor talent del circ contemporani actual, amb espais de creació i projecció i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el diàleg de la professió entre programadors i artistes. Una fira ja consolidada i reconeguda com la Fira per excel·lència dels millors espectacles de circ.

La 26a edició del Trapezi se celebrarà a Reus els propers 11 al 15 de maig.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.