• Trapezi • Del 12 al 15 de Maig a Reus

Trapezi-a-reus-2016

Des del 1997, la ciutat de Reus desplega una gran vela que cobreix carrers i places per tal de rebre el Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Any rere any, cada mes de maig, la ciutat omple d’espectacles els carrers i els teatres que converteixen les places de Reus en espais escènics i que transformen la ciutat en una gran pista de circ.

Amb un segell propi obert a les noves disciplines del món del cric, amb una mirada contemporània i de nova creació, el Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic, que tenen quan arriba el mes de maig un motiu per trobar-se a la ciutat de Reus.

La Fira del Circ de Catalunya, el Trapezi, ha esta guardonat amb el Premio Nacional de Circo l’any 2012 que atorga el Ministeri de Cultura. Anteriorment, l’any 2007 la Generalitat va atorgar el Premi Nacional de Cultura als directors artístics del Trapezi, en reconeixement a la seva aportació a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya, tant en el vessant artístic com per la incidència en el públic; per la voluntat de descentralització cultural i dinamització comarcal; per ser nucli de trobada, i
intercanvi, i per haver-se convertit en un referent entre els festivals europeus.

Trapezi-dijous

Trapezi-divendres

Trapezi-dissabteTrapezi-dissabte-2

Trapezi-reus-diumengeTrapezi

Veure a l’agenda

Àrea de professionals ‘La Pista’

El Trapezi consolida enguany l’àrea de professionals iniciada fa l’any passat i dirigida a ser un referent de circ contemporani per als programadors nacionals i internacionals, i a la vegada, esdevenir un lloc de trobada i d’intercanvi per al sector i per a tots els professionals del circ de Catalunya.
En la passada edició hi va haver 110 professionals inscrits, dels quals 58 eren programadors i la resta d’entitats diferents.
Dels programadors, 15 eren internacionals, 38 catalans i 5 espanyols. En relació amb l’augment d’interès dels professionals en els darrers anys, Trapezi vol seguir superantse i consolidar-se com a trobada internacional anual de professionals del món del circ.

Exposició fotogràfica commemorativa

Per celebrar els 20 anys de la Fira, es durà a terme una exposició fotogràfica a càrrec de Tjerk van der Meulenque repassaran els 20 anys de trajectòria de Trapezi. La mostra, recull pinzellades del que ha estat el Trapezi en el decurs d’aquestes dues dècades i portarà les imatges a un centenar d’establiments comercials de la ciutat. A gairebé totes les edicions de Trapezi, el fotògraf especialista Tjerk Van der Meulen ha fet un seguiment exhaustiu de les companyies i espectacles programats a cada edició, a la vegada que ha captat magistralment l’esperit que omple carrers i places els dies de la Fira.

El Trapezi a les escoles

El Trapezi segueix oferint entre setmana una programació exclusiva a les escoles a través de dues funcions escolars de l’espectacle Amigoode la companyia MumusicCircus.
Amb l’objectiu de difondre les arts circenses, el Trapezi programa dues funcions escolars que acullen més de 500 infants per dia, donant així el tret de sortida a la programació de la fira.

 

Trapezi foto

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.