Tret de sortida a la fase final de l’Olimpíada Escolar 2021

La 39ª edició de Olimpíada Escolar de Reus encara la fase final d’una edició marcada per l’organització especial que ha suposat la necessitat d’adaptar-se a la pandèmia. Els grups inscrits, corresponents a grups bombolla integrats per classes de cinquè i sisè curs de primària de la comarca, han estat un total de 48, que corresponen a 1.020 nois i noies.

Els grups classificats realitzaran de manera individualitzada la final desenvolupant en una jornada matinal els reptes esportius i culturals preparats per aquesta fase final. En concret, realitzaran un repte de bàsquet, un d’hoquei i un circuit d’habilitats, pel que fa a la part esportiva. I pel que fa la part de cultura, participaran en un concurs contra el cronòmetre amb preguntes de temàtica olímpica, de l’esport de ciutat i dels valors olímpics.

Els classificats s’han preparat prèviament a l’escola i es desplaçaran al Pavelló Olímpic Municipal per a realitzar les proves. Els equips finalistes coneixeran i faran preguntes a dos convidats de reconegut prestigi esportiu com són Santiago Esteva, diploma olímpic a Mèxic 1968 i semifinalista als Jocs Olímpics de Montreal, entre d’altres èxits nacional i internacionals, i la snowborder en categoria freeride Núria Casta,  única dona en el Top 10 del circuit mundial de tot el territori nacional, que actualment ocupa la posició número 7 al rànquing mundial. Els convidats compartiran amb els joves esportistes les experiències viscudes als campionats, entrenaments o les diferents curiositats que els hi plantegen.

Durant aquests dies de competició es veuran, més que mai, reflectits els valors olímpics. Un clar exemple és que la puntuació final és la suma de la puntuació de tot l’equip i què, per tant, han de fer treball conjunt i solidari en tot moment.

Un cop finalitzades totes les proves es donaran a conèixer les posicions finals i els esportistes rebran al propi centre escolar les medalles corresponents.

Els grups finalistes son:

C. Sant Josep de Reus – Els Franquets

E. Maria Cortina de Reus – En Equip som més Forts

C. Sant Josep de Reus – Espinar Team

C. Pare Manyanet de Reus – Bad Boys

E. Montsant de Reus – Xaloc

E. Josep M. Soler i Gené de Montbrió – Los Xics de Casa

C. La Salle Reus – Els 27

C. La Salle Reus – Quickball

Les proves seran enregistrades, i posteriorment emeses en format càpsula per cada escola, per Canal Reus TV del 10 al 20 de maig.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.