Tret de sortida de l’Any Ferrater 2022

El pròxim dimarts, dia 22 de febrer, a les 20:00h, es donarà el tret de sortida oficialment a l’Any Ferrater 2022 amb una gala organitzada conjuntament per la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Cugat i l’Ajuntament de Reus.

En el decurs de l’espectacle, que tindrà entrada gratuïta tot i que cal reservar prèviament les localitats a través de la web del teatre www.teatrebartrina.cat, es recitaran versos i textos i es podran veure imatges inèdites relacionades amb Gabriel Ferrater. També hi prendran part el poeta Enric Casasses, i Barbara Kusa i Feli Gasull, que faran una intervenció poeticomusical.  

La gala serà presidida per la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i el comissari de l’Any Ferrater, Jordi Cornudella.

L’alcalde Carles Pellicer ha manifestat que “amb la implicació de les entitats ciutadanes, com hem volgut fer sempre, aquest 2022 tornarà a ser, sens dubte, un any d’homenatge que deixarà empremta i que ens referma en aquesta línia de treball de reconèixer l’herència que ens han deixat els nostres avantpassats igual com hem anat fent cada any des de l’any que vam commemorar el 175è aniversari de Marià Fortuny”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Ferrater, ha explicat els principals actes que s’han organitzat per commemorar l’Any Ferrater, tant a nivell local com també a tot el país, i que ja van tenir l’any passat una programació prèvia a través del Pròleg Ferrater i també del premi de Narrativa Ciutat de Reus “Diré el que em fuig”. Segons Recasens, “per nosaltres és important agrair la implicació de moltes persones, ja sigui preparant les activitats com també participant-hi. Perquè, repetim, és una programació conjunta de ciutat que vol fer arribar Ferrater molt més enllà, no només enguany sinó per tots els anys que han de venir”.

Entre els principals actes destacats, entre els quals hi ha els organitzats per Gosar Poder, que també han intervingut en la roda de premsa de presentació dels actes de l’Any Ferrater, hi haurà la segona convocatòria del premi de Narrativa Ciutat de Reus “Diré el que em fuig”, el cicle de programació contemporània Paradigmes, o la caminada Reus-Alcover prevista per a aquest diumenge dia 20 de febrer i organitzada per Reus Esport i Lliure.

A banda de la gala de la inauguració oficial de l’Any Ferrater, impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes, es farà activitat extraordinària al voltant del poeta el pròxim mes. Concretament, el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, activitat que inclourà la traducció d’un poema de Ferrater a més de 20 llengües del món.

Durant l’any s’han previst més de 70 activitats entre conferències, exposicions, rutes, lectures, xerrades, etc. que es podran trobar a l’espai que les Biblioteques municipals dediquen a l’efemèride i que han batejat com a Zona Gabriel Ferrater https://biblioteques.reus.cat/zona-gabriel-ferrater.

1.3/5 - (3 votes)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.