Últims detalls de la Cavalcada de Reis i recollida de cartes a càrrec dels patges

Els dies 2, 3 i 4 de gener els patges de ses majestats els Reis d’Orients recolliran cartes dels nens al jardí de la Casa Rull (carrer de Sant Joan, 27). El moment més esperat per tots serà el dia 5 a les 16:30 h, quan els Reis arribaran al Parc de Sant Jordi per començar la Cavalcada a les 19:00h, una cercavila que enguany lluirà una carrossa nova amb la distribució de les cartes per tots els barris de Reus.

L’horari de recollida de cartes a càrrec dels patges serà avui dimecres dia 2 de gener, a partir de les 17:00 h, el mateix horari que aquest dijous dia 3 de gener, de 17:00 a 20:00 h i el dia 4 d’11:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:00 h. També es poden fer enviaments de les cartes per correu electrònic des del web de reis.reus.cat.

Arribada dels Reis
El dia 5 a partir de les 16:30 h és previst que els Reis d’Orient arribin a la plaça d’Anton Borrell, on els infants reusencs els podran donar la benvinguda. La recepció, que comptarà amb un cor de nens i nenes i la Banda Pare Manyanet,  serà presidida per l’alcalde, Carles Pellicer i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i hi poden assistir totes les famílies que ho desitgin.

Tot seguit, els Reis es desplaçaran fins l’Hospital Sant Joan on aniran a visitar els nens que estiguin ingressats i també a tots els avis del centre sòcio-sanitari.

Cavalcada i recorregut
La cavalcada començarà a les 19:00 h des del carrer Ample i la comitiva es desplaçarà fins l’Ajuntament per poder recollir les claus màgiques de la ciutat de mans de l’alcalde.

Enguany prenen part a la cavalcada 8 carrosses i l’estel, que obre la comitiva. La gran novetat serà una nova carrossa, feta amb la col·laboració de les Brigades Municipals, que representa l’oficina de distribució de les cartes amb la inclusió de tots els barris de la ciutat.

A partir de les 19:00 h, doncs, l’estel guiarà la cavalcada des del carrer Ample i se seguirà el recorregut següent:

Carrer Ample, avinguda Prat de la Riba, avinguda president Companys, carrer de Sant Joan, el tomb de ravals, carrer de Salvador Espriu, carrer de l’Amargura i en arribar a la plaça del Pintor Fortuny, només els Reis damunt les bigues romanes i el seu seguici baixaran pel carrer de Llovera fins a la plaça del Mercadal.

Aquest any, i amb motiu dels treballs de remodelació de la plaça de la Sang, la comitiva reial passarà per aquest indret de la ciutat, però estarà tallat l’accés al públic, per motius de seguretat.

Un cop a l’Ajuntament, sortiran al balcó per saludar als nens i nenes de la ciutat i agafar forces per la llarga nit que els espera. L’alcalde i el regidor de Cultura i Joventut són els encarregats de lliurar les claus de la ciutat als Reis.

Recordatori a les famílies
És important que els pares i avis i tots els acompanyants dels milers de nens i nenes que esperen veure la cavalcada col·labori per tal que la canalla no baixi de la vorera i que no s’abalanci damunt dels caramels. Precisament aquest any i per tal que ningú es quedi sense, s’ha ampliat la quantitat de caramels que els reis llençaran a 6.000 quilos, 2.000 quilos més que l’any passat.

Tal com s’ha fet els darrers anys, tots els caramels que es llancen durant la cavalcada no contenen gluten.

Els col·lectius ciutadans que col·laboren amb la Cavalcada de Reis són Llops Teatre, Bravium Teatre, Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, Amics de la Moto, Aeroclub de Reus i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. També hi col·laboraran Protecció Civil, la Creu Roja, Brigades Municipals, Guàrdia Urbana, FCC i AMERSAM. En total, la xifra de participants a la cavalcada supera les 400 persones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.