Un ballarí valencià guanya el 9è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

Miquel Martínez, un ballarí valencià de 16 anys, ha guanyat el primer premi del 9è Premi Internacional de dansa Roseta Mauri, dotat amb 5000 € i concedit per la Generalitat de Catalunya.

Leyre Domingo de 17 anys i Alba Bonet de 15 anys han estat premiades amb el segon,  2.000 euros (atorgat per la Diputació de Tarragona) i el tercer, de 1.000 euros (atorgat per l’Ajuntament de Reus). 

El president del jurat Ricardo Cervera –mestre de ballet del Royal Ballet de Londres– ha destacat que el progrés positiu del treball dels concursants al llarg dels tres dies del concurs. A més, ha descrit l’experiència al concurs com una experiència valuosa per a la seva formació com a ballarins professionals i també ha donat les gràcies als professors i a les famílies que els donen suport.

Els membres del jurat Agnès Letestu, Henning Albrechtsen, Jone San Martín i Cervera han tingut en compte la tècnica, el què transmeten quan ballen i el potencial dels joves ballarins alhora de determinar els mereixedors del tres guardons. La mallorquina Júlia Miró (15 anys) ha guanyat un dels premi més estimats, el premi del públic.

Adjudicació de beques:

  • Real Ballet Danès – Vermuts-Miró (1000€ per despeses de viatge i allotjament): Marina Mata (16 anys)
  • Royal Academy of Dance (valorada en 2500€): Candela Nieto
  • Endanza Valencia (curs intensiu d’estiu): Alba Bonet
  • ADAM worshops (curs intensiu d’estiu): Marina Mata
  • Estada a la Compañía Nacional de Danza: Miquel Martínez i Lorena Haiyu Rodríguez
  • Estada a la companyia jove Valencia Dancing Forward: Carlota Batalla
  • Cuballet (curs intensiu d’estiu): Leyre Domingo i Carlota Batalla
  • Ballet Ruso de Barcelona (curs intensiu d’estiu): Candela Nieto i Miquel Martínez

Sessió fotogràfica Dans Pxl: Miquel Martínez, Lorena Haiyu Rodríguez i Júlia Miró

Avui els tres guanyadors i la guanyadora del premi del públic ballaran amb els artistes que participen en la Gala del Roseta Mauri, al Teatre Fortuny, a les 21 h.

El concurs culmina amb una gala dedicada a ballarins espanyols que han desenvolupat la seva trajectòria a l’estranger. Paricipen en aquesta gala: Filipa de Castro i Carlos Pinillos (ballarins principals del Ballet Nacional de Portugal), Adela Ramírez i James Forbat (primers solistes de l’English National Ballet) i Vivian Sauerbreij i  Alberto Villanueva ( ballarins d’Introdans).

El jurat de l’edició 2019 del Premi Internacional Roseta Mauri ha estat integrat per Ricardo Cervera, president del jurat i mestre de ballet del Royal Ballet de Londres; Henning Albrechtsen, professor de dansa clàssica i ex-sotsdirector del Real Ballet Danès; Agnès Letestu, Ètoile del Ballet de l’Òpera Nacional de París i Jone San Martín, ballarina i coreògrafa.

El professorat d’aquesta edició del Premi també ha comptat amb figures de gran prestigi i trajectòria en el món de la dansa, com són Arantxa Argüelles, la mateixa Jone San Martín i el pianista Lluís Carmona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.