Un carril bici connectarà Reus i Castellvell del Camp

Anar en bicicleta des de Reus a Castellvell del Camp serà més segur després de l’estiu. La Diputació de Tarragona executarà els propers mesos el projecte de remodelació de la carretera TP-7049, una de les vies més transitades de la demarcació. Les obres preveuen la reordenació dels espais i la construcció d’un carril bici que unirà els dos municipis. L’objectiu de l’actuació és pacificar el trànsit, garantir la circulació segura de tots els usuaris de la via i promoure la mobilitat sostenible. El projecte compta amb un pressupost de 300.000€ per a executar les obres, que es preveu que s’iniciïn durant el mes de juliol.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, han explicat aquest dimecres els detalls de l’actuació. Noemí Llauradó ha destacat que “aquesta actuació respon a la voluntat de la Diputació de Tarragona de gestionar i planificar de manera sostenible, eficient i transparent la xarxa local de carreteres, convertint-les en xarxes de mobilitat sostenible, amb una visió inclusiva de tots els usuaris”. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha valorat molt positivament el projecte, ja que “permetrà donar caràcter de passeig a la carretera, tal com s’està fent en altres punts del municipi”. L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, s’ha mostrat satisfet per l’impuls de la remodelació d’aquesta via, que aposta per la connexió sostenible del municipi.

El projecte

El projecte de remodelació de la carretera TP-7049 permetrà que Reus i Castellvell del Camp estiguin connectats amb un carril bici, fet que afavorirà la mobilitat sostenible des dels dos municipis. Per a aconseguir-ho, s’ajustaran els carrils de circulació a 3,25 metres d’amplada, per tal que els vehicles moderin la seva velocitat, i s’habilitarà un carril bici d’un sentit de circulació en direcció Castellvell (de pujada) d’1,5 metres d’amplada, separat mitjançant delimitadors, que unirà els carrils bici existents al tram inicial (Reus) i final d’aquesta carretera (Castellvell del Camp), entre el PK 0+193 i el PK 1+620. De baixada, direcció Reus, vehicles i bicicletes, que circularan a velocitats similars, compartiran espai.

A més, com aquesta carretera és una de les que té més trànsit de la Diputació de Tarragona (9.882 vehicles/dia), travessa un tram urbà i compta amb una zona educativa, es pavimentarà tota la via amb mescles sono-reductores per reduir els nivells de contaminació acústica de la carretera. D’altra banda, en tot el tram d’actuació s’executarà la canalització d’infraestructures per al pas de la fibra òptica que servirà tant per fer una gestió intel·ligent de la xarxa com per connectar millor les persones.

Aquestes obres s’emmarquen en el Projecte d’Actuacions puntuals de seguretat i drenatge que la Diputació de Tarragona impulsa anualment a diverses carreteres de la seva xarxa viària.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.