Un centenar de famílies decideixen com volen que siguin les zones comunes de Mas Bertran

Els veïns de la promoció de Mas Bertran, que gestiona la divisió d’habitatge de REDESSA, han inaugurat aquest mes de juny les obres que han dotat les seves zones comunes de diferents equipaments de lleure. L’actuació és fruit d’un procés participatiu en el qual van prendre part les 98 famílies que viuen a les dues promocions: Mas Bertran (30 habitatges) i Mas Bertran II (68 habitatges).  

Poc abans de l’inici de la pandèmia, des de REDESSA es van promoure enquestes per saber el grau de satisfacció de les persones residents a les promocions d’HPO municipal i sobre l’interès en generar activitats en les zones comunitàries d’aquelles promocions que disposen d’espais amplis comunitaris. Els resultats van posar de manifest que les famílies tenen un alt grau de satisfacció i que a l’hora de triar activitats per les zones comunes, es decanten per les relacionades amb l’esport, els jocs infantils i les vinculades amb la salut.  

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, explica que “amb aquesta iniciativa de REDESSA, volem treballar la millora de la qualitat de vida en les promocions d’HPO, fent de les zones comunitàries un espai atractiu, útil, adaptat a les diverses situacions i edats, perquè suposin una extensió de les llars i tothom les pugui gaudir”.

Al procés participatiu hi van participar veïns de totes les edats, des dels més grans fins als infants. Des de REDESSA es va preparar un document per animar-los a participar en la consulta, donant diverses opcions en el mateix document.  

Les primeres actuacions resultat d’aquest procés ja s’han dut a terme i consten de la pavimentació de part de la zona de terra del davant dels patis de Mas Bertran perquè siguin més transitables, la instal·lació d’una pista de petanca, un sorral per als més petits i unes taules de pícnic repartides per tot l’espai. Després de l’estiu es continuarà treballant en l’enjardinament i en el disseny de diversos espais d’ombra per fomentar la trobada entre veïns i en la creació d’un espai d’hort urbà. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.