Un mural sobre el valor de la diversitat il·lustra la façana del Centre Cívic Migjorn

L’Ajuntament de Reus ha embellit la façana del Centre Cívic Migjorn amb un mural de la il·lustradora vallenca Berta Artigal, amb una acció que ha volgut destacar el centre cívic com a un edifici de referència pel barri i punt de trobada de la ciutadania, i que ha volgut contribuir a fer un entorn urbà més atractiu. La regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, que té atribuïdes temporalment les competències de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha presentat el mural aquest divendres, 11 de febrer, acompanyada de l’autora.

Al mural hi apareixen diferents personatges que interactuen entre si i amb l’espai. L’autora ha volgut transmetre el valor positiu de la diversitat de persones que conviuen en un centre cívic, els aprenentatges, moviments i oportunitats que generen aquests espais. I a la vegada transmetre frescor, fantasia i joventut.

Sopar Solidari per Nicaragua
A la presentacio també hi assistit Laura Aguadé, presidenta de l’Associació AQUN (Quinchos Universitaris Nicaragua), entitat amb seu al Centre Cívic Migjorn. L’associació celebra els seus 25 anys i aquest divendres 11 de febrer organitza la 23 edició del Sopar Solidari per Nicaragua. En aquesta ocasió, i a causa de la situació sanitària, el sopar se servirà en carmanyola per emportar.

El sopar va dirigit al projecte d’agermanament amb Nicaragua: “Programa de beques per accedir a la Universitat”. El projecte s’ubica a l’escola Quincho Barrilete que està situada al barri popular de San Judas, a Managua. Es tracta d’un centre educatiu que escolaritza a nens i nenes i adolescents que són treballadors del carrer. Aquests es veuen obligats a treballar al carrer, a vendre qualsevol cosa per poder viure ell i les seves famílies. L’escola Quicho Barrilete l’inicià un grup juvenil cristià del mateix barri l’any 1980, recolzat pel Ministeri d’Educació del govern Sandinista. Actualment l’escola ofereix estudis de primària i secundària a un total de 900 nens i joves degut a l’alt nivell d’atur i injustícia social que pateix aquest país.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.