Un nou abonament obre les portes dels museus i monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha llançat ‘De Bat a Bat’, un nou abonament que permet accedir de forma il·limitada, durant un any, i a un preu assequible als 29 museus i monuments que gestiona. Aquesta nova targeta obre les portes de multitud d‘espais emblemàtics del patrimoni cultural que es troben repartits per tot el territori català. Està previst que, pròximament, les persones titulars de l’abonament puguin gaudir d’altres avantatges exclusius, promocions, etcètera.

Entre els equipaments que es poden visitar n’hi ha 9 a la demarcació de Girona10 a la de Barcelona8 a la de Tarragona i 2 a la de Lleida.

L’abonament es presenta en dues modalitatsindividual (30 euros) o multipersonal (70 euros). En el primer cas, dona dret a la persona titular a accedir gratuïtament i tantes vegades com es vulgui al llarg d’un any a tots aquests espais. Pel que fa a la multipersonal, permet que el titular i fins a un màxim de tres acompanyants -siguin familiars, amics o companys- puguin visitar de forma gratuïta i il·limitada durant un any els 29 museus i equipaments. En el cas de les famílies nombroses, podran accedir tots els membres acreditats.

Les persones de 65 anys o més, els pensionistes, així com els titulars del Carnet Jove, del Carnet d’Estudiant Internacional o del carnet de família nombrosa o monoparental poden optar a un preu reduït de 25 euros en la modalitat individual i 60, en la multipersonal. Per optar a aquest preu reduït caldrà acreditar la condició a qualsevol taquilla. L’abonament ‘De Bat a Bat’ es pot adquirir de manera presencial a les taquilles dels museus, excepte en el cas de cinc equipaments, o bé en línia. La targeta, que no implica permanència, s’acompanya d’un desplegable, un mapa que té referenciats els 29 equipaments i inclou informació pràctica de cadascun. A més, les persones abonades podran gaudir de promocions exclusives.
Cinc portes que conviden a descobrir la cultura

‘De Bat a Bat’ s’ha presentat avui amb una acció als carrers de Barcelona que vol simbolitzar com l’abonament obrirà i facilitarà l’entrada al patrimoni cultural català. Cinc portes obertes situades al Passeig Lluís Companys de Barcelona conviden vianants i persones curioses a entrar a una constel·lació d’espais plens d’art, de cultura i d’història. Cinc portes que s’obren a la descoberta, a móns desconeguts, a la cultura…

Cadascuna de les portes simbolitza un tipus d’espai representatiu del patrimoni del país: jaciments, museus, cases museus, castells, i convents i monestirs. Totes tenen imprès un codi QR a través del qual els visitants poden informar-se de tots els equipaments que formen part del patrimoni cultural català.

Les portes estaran en aquest emplaçament de la capital catalana fins a l’11 de juliol. En les pròximes setmanes, les portes recorreran el territori del Principat amb parades a Girona (del 15 al 18 de juliol)Lleida (del 22 al 25 de juliol)Terrassa (del 29 de juliol a l’1 d’agost) i Tarragona (del 5 al 8 d’agost). En cadascuna d’aquestes ciutats, les portes s’instal·laran en espais emblemàtics: la Rambla de Girona, la Plaça Sant Joan de Lleida, la Plaça Vella de Terrassa i la Plaça de la Font de Tarragona. En tots els casos, les instal·lacions es podran visitar de 9h a 21h. Des d’aquests indrets, les portes -com l’abonament ‘De Bat a Bat’- convidaran els vianants a endinsar-se en un món d’art, cultura, història i patrimoni.
Els 29 equipaments als que dona accés l’abonament ‘De Bat a Bat’

Girona: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Farga Palau; Canònica de Santa Maria de Vilabertran; Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; Estudi taller Carles Fontserè; Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries; Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona; Antic Hospital de Santa Caterina a Girona; Museu d’Art de Girona; Museu d’Arqueologia de Catalunya- Ullastret.

Barcelona: Casa Museu Rafael Casanova; Casa Museu Prat de la Riba; Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya; Museu d’Història de Catalunya; Museu d’Arqueologia de Catalunya – Barcelona; Museu de la Ciència i de la Tècnica – Museu del Ciment; Castell de Cardona; Castell de Claramunt; Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Museu de la Colònia Sedó; Museu d’Arqueologia de Catalunya – Olèrdola.

Tarragona: Reial Monestir de Santes Creus; Cartoixa d’Escaladei; Castell Monestir d’Escornalbou; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Conjunt monumental de Centcelles; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Vil·la romana dels Munts; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Museu i necròpolis paleocristianes paleocristines; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Tinglado 4; Castell de Miravet.

Lleida: Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros del El Cogul; Convent de Sant Bartomeu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.