Un total de 49 obres opten als premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d’escultura, convocats per la Diputació de Tarragona en el marc de la Biennal d’Art 2019

Un total de 49 obres procedents d’arreu de l’Estat, una més que en l’anterior edició, participen als premis convocats per la Diputació de Tarragona en el marc de la Biennal d’Art 2019. Del total de projectes rebuts, 36 opten al Premi Tapiró de pintura, i els 13 restants al Premi Julio Antonio d’escultura. El veredicte es donarà a conèixer l’11 de juliol al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT), data en què també s’obrirà al públic l’exposició amb les obres guanyadores i el conjunt de projectes participants. Aquesta mostra es podrà visitar fins l’1 de setembre, en l’horari habitual del MAMT.

Tots dos premis tenen com a objectiu fomentar la creació i la recerca en els respectius camps artístics. Es van lliurar per primer cop als anys quaranta del segle XX, i des d’aleshores han estat l’aparador de la creació artística a les comarques de Tarragona, al mateix temps que han convertit la Biennal en un referent per a autors d’arreu de l’Estat.

Els premis tenen un doble vessant: una dotació econòmica de 6.000 euros per als guanyadors de cadascuna de les dues especialitats, i la realització de l’exposició al MAMT. Si el jurat ho considera oportú, pot concedir un accèssit de 3.000 euros en cada especialitat. Així mateix, pot declarar desert el premi si considera que les obres presentades no en són prou meritòries.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.