Un vespre amb Ferrater al Picarany

Les Biblioteques Municipals de Reus, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Almoster, organitzen el proper dilluns 1 d’agost una sessió poètica a la finca que la família Ferraté va habitar fins els anys 50, al mas del Picarany.

L’acte l’ha dissenyat l’escriptora Isabel Olesti i es tracta d’un recital poètic de Gabriel Ferrater amb tres rapsodes i tres músics que estaran ubicats en tres punts diferents de la finca.

Com vam fer en l’encontre de l’any 2010, el públic es dividirà en tres grups i cada grup rotarà simultàniament cap als tres rapsodes. Prèviament, la mateixa Isabel Olesti farà un preàmbul del que representa el mas Picarany en l’obra de Ferrater.

L’encontre es dividirà en tres aspectes de Ferrater:

-Tria de poemes de Ferrater.

-Poemes de Ferrater relacionats amb poetes que ell admirava.

-Fragments de crítica literària i cartes.

El mas del Picarany, al terme d’Almoster, és un dels espais de referència de la infantesa i joventut dels germans Ferraté Soler, ja que hi van passar llargs períodes en família, també és l’escenari on van ser pintats els quadres de la breu incursió que Ferrater va fer a la pintura. Com que la mare era molt seguidora dels corrents higienistes del moment que posaven en valor l’aire lliure, l’exercici físic i l’alimentació, hi van fer construir també una pista de tenis i una piscina entre els pins del bosc que envolta la casa. El mas, dissenyat pels propietaris, consta de tres plantes. A la planta baixa hi vivien els masovers, al primer pis hi havia el menjador, les sales d’estar i la biblioteca, i a dalt els dormitoris. Encara hi havia unes golfes amb les habitacions del personal del servei. Actualment el m as és una propietat privada i és en moments molt puntuals que es pot accedir a la finca.

Per participar a l’acte, es recomana que es deixin els cotxes aparcats al nucli urbà i es vagi al mas a peu, ja que a les immediateses del mas no hi ha lloc.

Aquesta activitat organitzada per les Biblioteques Municipals forma part de la programació de l’Any Ferrater i separa dos dels programes principals de l’estiu de les biblioteques. El programa Biblioteques amb DO organitzat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat amb la col·laboració de la DO Catalunya, que durant els 4 dilluns de juliol ha aplegat a l’entorn de 300 persones i el programa Biblioteques Chillout que començarà a partir del dilluns 8 d’agost amb grups emergents del panorama musical local: Sorigen, MonkeyJane i NUS.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.