Una mostra fotogràfica de superació vital obre la temporada d’exposicions al CIMIR

Una mostra fotogràfica de superació vital obre la temporada d’exposicions al CIMIR

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CMIR) obre la temporada d’exposicions amb una mostra de superació vital del fotògraf Agus Prats, titulada “The mirror chair projecte”. Es podrà visitar gratuïtament fins al 12 de desembre, dijous i divendres, de 17:00 h a 20:00 h; i els dissabtes, de 10:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h.

Agus Prats és un dissenyador gràfic i fotògraf que, l’any 2001, va patir una agressió que li va produir una greu lesió neurològica que el va deixar en cadira de rodes. Arran d’això es va haver d’adaptar a una nova forma de fotografiar al carrer, i va idear un sistema per subjectar la càmera al xassís de la cadira i fotografiar mitjançant un disparador remot.

Amb aquesta exposició s’obre la temporada al CIMIR que inclou també la mostra “Baix Camp confinat. Crònica fotogràfica d’una pandèmia al segle XXI”. Amb l’expansió del nou virus, batejat per les autoritats com a COVID-19, la situació sanitària es va anar complicant arreu del món. Els carrers van passar en poques hores de la normalitat a la buidor i les persones van intentar suportar aquella incertesa de la millor manera possible.

Des del Museu de Reus es va fer una crida a la ciutadania perquè fessin arribar les seves fotografies amb una doble voluntat: documentar el que s’estava vivint i mostrar-ho en una exposició. Aquesta mostra fotogràfica és el resultat de la col·laboració dels veïns del Baix Camp que, amb més o menys qualitat, han fet arribar les imatges per immortalitzar una experiència que quedarà per sempre en la memòria col·lectiva: el confinament.

L’exposició es complementa amb dues activitats paral·leles:

• Divendres 16 d’octubre, a les 19 hores: Javi Chico, fotògraf local, explicarà el confinament a través de les seves fotografies que formen part de la mostra Baix Camp confinat. Crònica fotogràfica d’una pandèmia al segle XXI.

• Dijous 22 d’octubre, a les 19 hores: Sergio Andrada ens mostrarà amb imatges com va viure el confinament. Les fotografies també formen part de l’exposició Baix Camp confinat. Crònica fotogràfica d’una pandèmia al segle XXI.


Totes les visites comentades requeriran reserva prèvia d’entrades que es podran reservar via internet, al web www.museudereus.cat. Per a més informació es pot trucar al telèfon 977010660 o recollir invitacions a recepció del Museu.

El Documental del Mes

“Marwa. Petita i valenta” és el títol del Documental del Mes d’octubre. Entrada lliure, però amb reserva prèvia al www.museudereus.cat o amb recollida d’invitacions a la recepció del Museu.

MARWA, un film de Dina Naser, 85 min. Jordània, Qatar, França, Líban. 2019. 85 min. VO en àrab, subtitulada en català. La petita i valenta Marwa i la seva família van fugir de la guerra de Síria el 2012 i viuen en un camp de refugiats a Jordània.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.