Unitat especialitzada en salut integral de la dona

Viamed Salud i el Grup Dexeus Dona, pioner i referent a Europa en l’àmbit assistencial de la salut de la dona, han signat un acord estratègic per implantar a l’Hospital Viamed Tarragona un Servei que permetrà oferir atenció mèdica de màxim nivell en ginecologia, obstetrícia i reproducció assistida a la població local resident a Tarragona i la seva zona d’influència.Aquest nou Servei especialitzat de l’Hospital Viamed Tarragona ocuparà un espai de 700 m2 i estarà equipat amb tecnologies d’última generació. Comptarà amb 7 consultoris, on es podran dur a terme revisions i exploracions ginecològiques, ecografies de diagnòstic prenatal i 4/5D. Aquest projecte punter al territori permetrà disposar de totes les especialitats, tractaments i avenços tecnològics que fan de Dexeus Dona un referent nacional i internacional. Així, l’objectiu és replicar el model assistencial d’excel·lència de Dexeus Dona a l’Hospital Viamed Tarragona per donar cobertura a la província de Tarragona. D’aquesta manera, les pacients podran rebre una atenció mèdica integral en totes les especialitats que abasten la salut de la dona de la mà d’un quadre mèdic multidisciplinari de referència que compta amb el suport professional de tota l’estructura de Dexeus Dona i Viamed Salud.

Instal·lacions sostenibles, dotades de l’última tecnologia

L’Hospital Viamed Tarragona, que es desenvolupa sota un concepte innovador i a l’avantguarda en tecnologia, disposarà d’equips tecnològics d’assistència mèdica especialitzada avançats. Així, la unitat especialitzada en la salut integral de la dona incorporarà un Servei de Diagnòstic Ginecològic per la Imatge (DGI) que permetrà que, en un mateix dia, la pacient pugui fer-se la revisió ginecològica anual i totes les proves diagnòstiques necessàries (ecografies, mamografies, densitometria…).
Les patologies que es detectin en aquestes proves es podran tractar quirúrgicament a l’Hospital Viamed Tarragona, que comptarà amb quiròfans per dur a terme cirurgies ginecològiques d’alta complexitat, el que evitarà que els pacients s’hagin de desplaçar fora de la província. També comptarà amb una Unitat de Medicina fetal, especialitzada en Diagnòstic prenatal i seguiment d’embarassos d’alt risc.
Alhora, disposarà d’un laboratori de Reproducció Assistida (amb espais diferenciats per a Criopreservació, Fecundació in vitro i Andrologia), i quiròfans per fer puncions ovàriques i criotransferències embrionàries, el que permetrà dur a terme tots els tractaments en el mateix centre. A més, l’Hospital Viamed Tarragona, de la mà de Dexeus Dona, integrarà una Unitat de referència en Ginecologia Oncològica i Càncer de mama, amb comitès multidisciplinaris en tots els serveis per poder avaluar casos complexos, oferir un diagnòstic precís i un tractament adequat a cada pacient.
El Conseller Delegat de Viamed Salud, Paulo Gonçalves, afirma que “es tracta, doncs, d’una aliança positiva per al territori que permetrà posicionar el nou hospital com a centre de referència en la salut integral de la dona. Aquesta unió posa de manifest l’aposta d’ambdues organitzacions per la província de Tarragona i demostra, una vegada més, el compromís ferm per dotar-la de la millor qualitat assistencial de la mà de professionals de prestigi”. Gonçalves assegura: “Des de Viamed Salud teníem clar que necessitàvem partners així, i amb molta feina, molta il·lusió i molta col·laboració per les dues parts, presentem avui aquesta unió estratègica, convençuts que serà una garantia d’èxit”.
Alhora, ha explicat que les obres del nou hospital avancen a bon ritme i es preveu que aquest pugui posar-se en marxa a principis de 2025. Cal recordar que la configuració del nou hospital respon a criteris de sostenibilitat i digitalització en tots els àmbits amb un disseny diàfan per aportar als pacients i visitants un ambient humà, segur i confortable durant la seva estada.
El president de Dexeus Dona, Dr. Pere Barri Soldevila, indica que “per la nostra experiència, hem observat que les pacients no només valoren una atenció mèdica de qualitat i professional, sinó també la proximitat i la rapidesa en l’assistència. El nostre centre és sensible a aquestes demandes com ho demostra el fet que puguis visitar-te, realitzar les proves diagnòstiques i obtenir els resultats en un mateix dia, o, en el cas que et diagnostiquin algun problema, planificar i realitzar el tractament en menys de dues setmanes. Per aquest motiu hem decidit reforçar la nostra presència a la Catalunya Sud, i reproduir el nostre model assistencial al nou Hospital Viamed Tarragona, amb el suport de tota la seva infraestructura hospitalària”.

Un projecte atractiu pels professionals del territori

Des del punt de vista mèdic, la presència de Dexeus Dona al territori afavorirà l’atracció i retenció de talent local, i permetrà oferir noves oportunitats de desenvolupament professional de tots els col·lectius sanitaris en el territori, ja que el grup impulsa la recerca, la docència i la formació continuada.
A més d’oferir noves oportunitats laborals, els professionals de l’Hospital Viamed Tarragona podran participar en l’activitat docent i científica que desenvolupa Dexeus Dona, que duu a terme assaigs clínics, col·labora i lidera estudis multicèntrics i està present activament en tots els congressos nacionals i internacionals de renom en la seva especialitat.
Actualment, Dexeus Dona és un centre de referència internacional en salut de la dona, que compta amb un equip de més de 150 metges, atén anualment a 100.000 pacients, realitza més de 60.000 revisions anuals, assisteix 4.000 parts, practica 4.000 cirurgies i du a terme més de 5.000 cicles de reproducció.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.