Valoració positiva de la campanya “Reus, una escapada genial”

La campanya de promoció turística impulsada per la Regidoria de Promoció de Ciutat:  «Reus una escapada genial» acaba, justament aquest gener, amb molt bona valoració per part de tots els participats premiats amb paquets, sortejos i escapades. S’ha complert, per tant amb nota, l’expectativa d’incrementar el nivell de coneixement de Reus, principalment entre el mercat català.

Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, ha afirmat que “l’objectiu de la iniciativa ha estat reactivar les empreses del sector turístic i que hi hagués repercussió en el sector de la restauració i del comerç, donant  a conèixer els principals recursos turístics de la ciutat, i atreure estades de visitants afavorint la pernoctació als hotels de Reus i posicionant la ciutat com a destinació d’escapades de cap de setmana. Ara, un cop rebudes totes les persones guanyadores, podem confirmar que ha estat tot un èxit”.

“Reus, una escapada genial»  s’ha desenvolupat en 2 fases, la primera dins de la Campanya d’estiu i la segona dins de  la de tardor. El perfil dels premiats ha estat molt heterogeni, parelles, séniors, famílies, i grups d’amics. Pel que fa a les procedències, han estat les següents:

  • Procedències Paquets d’Escapades:

92% de Catalunya, destacant Barcelona, 43%,  Tarragona 24% I Reus amb un 21%, I un 8 % de la resta de l’estat, repartits entre Madrid, València, Gijón I Segòvia.

  • Procedències Paquets Experiències:

97% de Catalunya, destacant Barcelona amb un 54%, Reus amb un 33%,  Tarragona 10%, , de la resta de l’estat, un 2% entre Castellà Lleó I València, I els internacionals, un 1% de França.

Amb aquesta iniciativa, s’ha  reforçat també el redescobriment de la ciutadania de Reus per  la seva ciutat. Paral·lelament, ha tingut una gran acceptació, pels residents de les poblacions de proximitat, perquè els ha ofert la possibilitat  de descobrir la ciutat des d’una nova perspectiva, que els ha sorprès positivament, tant per la seva oferta patrimonial, com de restauració, d’oci i de comerç.

Un total de 1.688 persones van participar mitjançant la pàgina www.reusunaescapadagenial.cat, del sorteig de:

  • 35 escapades genials i 200 paquets d’experiències a realitzar durant el passat estiu, des de mitjans de juliol fins mitjans de setembre.
  • 50 escapades genials i 230 paquets d’experiències a realitzar des de mitjans de novembre fins el 30 de gener.
  • Al mateix temps també es van realitzar sortejos a diferents mitjans de comunicació  de 15 escapades genials i 25 paquets d’experiències.

La iniciativa ha  comptat amb la participació de l’Hotel NH Ciutat de Reus, l’Hotel Breas, l’Hotel Centre Reus, l’Hotel Reus Park, I l’Hotel Gaudí, I pel que fa a les visites culturals s’ha comptat amb les  empreses de guiatge: La Teva Ruta, Còdol Educació, Auriga Serveis Culturals i la Casa Navàs.

Tots els agents implicats i en especial el sector hoteler, valoren molt positivament l’acció, remarquen la gran acceptació de la campanya per part dels visitants, constaten que la campanya  publicitària ha atret visitants que no havien participat al sorteig i destaquen la bona acollida del welcome pack, amb els productes Km 0, que els visitants es trobaven a l’habitació.

Antecedents
El passat mes de març des  de la Regidoria de Ciutat  es va presentar la nova  marca turística de la  ciutat “Reus Ciutat amb Geni», el desplegament de la nova marca, es va iniciar amb la  campanya de comunicació “Reus, una escapada Genial”, una campanya irracionalista, que incloïa anuncis a xarxes socials, premsa, mitjans digitals, ràdio, un spot TV3, i la creació d’una  pàgina web www.reusunaescapadagenial.cat.

L’eina principal de promoció va ser un espot de 30 segons, en el que els protagonistes eren una parella en escapada a la ciutat de Reus, descobrint els principals atractius turístics de la ciutat: el patrimoni modernista, el Gaudí Centre, les compres, el vermut i la gastronomia.  La locució de l’espot i de la falca de ràdio van ser realitzats pel músic i cantant Joan Dausà.

Aquesta fou la primera fase d’una estratègia de comunicació més àmplia que l’Agència Reus Promoció va  desenvolupar al llarg d’aquest any per promoure les escapades a Reus, sempre tenint molt en compte la situació de la pandèmia, i que va veure el seu fruit més endavant amb l’acció promocional dels  sortejos d’escapades i packs d’experiències de “Reus, una escapada Genial”, acció inclosa dins del Pla de Reactivació Econòmica de l’Ajuntament de Reus. 

D’aquesta manera,  el passat més de juny, dins del marc de la Campanya d’Estiu 2021, es va posar en marxa “Reus, una escapada Genial”, una acció de promoció turística de ciutat dirigida principalment al mercat català.

Continguts de “Reus, una escapada genial”
La proposta «Reus, una escapada Genial» incloïa una nit d’hotel a la ciutat en cap de setmana  per a 2 persones, en règim de allotjament i esmorzar amb el  paquet d’experiències especialment pensat per als visitants que incloïa:

  1. Dues visites guiades: Casa Navàs i Ruta del Vermut (amb reserva prèvia imprescindible a l’oficina de turisme de Reus)
  2. «Polsera Visit Reus»  amb l’ accés a 5 indrets emblemàtics del patrimoni cultural de la ciutat:  Gaudí Centre, Museu d’Art i Història, Museu d’Arqueologia, Campanar de la Prioral i Institut Pere Mata.
  3. Productes gastronòmics de km 0 vinculats a la ciutat: Vermut de Reus, Avellana DOP Reus i oli DOP Siurana.

Finalment, també s’incloïen els paquets d’experiències, igual que les estades, però sense la nit d’hotel. Aquests paquets han permès arribar a un nombre més gran de públic que han gaudit de l’experiència de la visita a la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.