Un videojoc realista ambientat al refugi de la Patacada, a l’acte de Cloenda de la Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual de Mas Carandell

Un videojoc realista ambientat al refugi de la Patacada, a l'acte de Cloenda de la Casa d'oficis de Creació i producció audiovisual de Mas Carandell

Aquest dijous 14 de desembre, a les 18:00 h, es realitza a la sala d’actes del centre cívic del Carme (plaça de la Patacada) la cloenda de la segona Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual del programa Treball als barris de Mas Carandell. En aquesta edició han participat 16 joves en dues especialitats, Creació de continguts audiovisuals i Desenvolupament de continguts 3D per a videojocs.

Durant l’acte es presentarà el projecte de final de curs “Fragments de metralla”, resultat del treball integrat dels joves d’ambdues especialitats sota un mateix leiv motive, conèixer el patrimoni cultural del barri del Carme, concretament el Refugi antiaeri de la Patacada. En aquesta línia l’alumnat de videojocs ha creat una demo d’un videojoc realista, mentre que des de l’especialitat d’audiovisuals s’ha realitzat la cinemàtica audiovisual de presentació del videojoc i alguns dels fragments d’acció de la mateixa demo.

Procés de creació
Per fer realitat el projecte, i com si es tractés d’un estudi professional, els nois i noies de videojocs han estat els darrers sis mesos modelant personatges, edificis i tot tipus d’elements o assets, així com dissenyant el joc, conceptualitzant-lo, animant-lo i programant-lo per acabar integrant tots aquests elements en una demo. L’especialitat d’audiovisuals, per la seva part, ha treballat com una autèntica productora audiovisual, elaborant els guions, els càstings de personatges i localitzacions, el vestuari, l’atrezzo, així com els rodatges i posterior edició i muntatge d’imatges i àudios, per acabar confegint una peça audiovisual principal de presentació/introducció del videojoc i altres peces més petites integrades dins la demo del videojoc.

Lliurament de diplomes
Després de la projecció es previst que es realitzi el lliurament de diplomes a càrrec del regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, que explica que aquest programa permet, per una part oferir una qualificació en un àmbit innovador, atractiu pels joves, i amb bones perspectives d’ocupació per ser un mercat en constant expansió (en especial el de la indústria dels videojocs), i per l’altra part, en si mateix ja ofereix una experiència laboral de 6 mesos, que sovint és la primera per l’alumnat i per tant una molt bona oportunitat pel que fa a currículum professional.

Un any de treball
Al llarg d’un any, aquest grup de joves han realitzat altres treballs entre els que s’inclouen l’espot i audiovisual de la fira Camins d’FP 2017, l’audiovisual de la campanya #sensesexisme estrenada per Barraques, l’enregistrament i edició del monogràfic de la jornada en el marc de la qual es signà la declaració de la Cessetània, la creació de la imatge de campanya de Mas Carandell, així com el seu espot.

Altres activitats realitzades per l’equip de Casa d’oficis ha estat la creació d’un videojoc ambientat en el patrimoni cultural local de l’Institut Pere Mata, de la mà del projecte europeu Co-game, i la participació al festival reusenc FEC 2017, on dues alumnes van obtenir el premi al millor Mini-Drugmetatge.

Subvenció del SOC
La Casa d’Oficis és una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als barris i cofinançada pel Servei Públic d’Ocupació Estatal. S’estructura en dues fases de 6 mesos. A la primera, l’alumnat es forma mentre percep una beca, i a la segona, de juny a desembre, els nois i noies realitzen una etapa productiva mitjançant un contracte laboral. La qualificació tècnica es completa amb formació en competències transversals com ara prevenció de riscos, igualtat d’oportunitats, habilitats socials, medi ambient, recerca de feina i emprenedoria.

Inscripcions per la nova edició
Mas Carandell està fent la selecció d’alumnes per participar la tercera Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual que inclourà les mateixes especialitats i s’inicia el proper 22 de desembre. Les persones interessades poden fer la preinscripció,en línia, a través del web mascarandell.cat, o bé presencialment a la secretaria del centre, els dilluns de 9:00 a 17:00 h i de dimarts a divendres de 9:00 a 14:00 h.

La Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual, del programa Treball als barris de Mas Carandell, té 16 places per a nois i noies de 16 a 25 anys, prioritariament residents als barris del Carme, i de Sol i Vista i la Immaculada de Reus, que es trobin en situació d’atur.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.