Vinyes i paisatge al Priorat

Vinyes i paisatge al Priorat

Ester Borràs Giol

Sortirem del cor del Priorat per arribar als peus del Montsant en una caminada  relativament tranquil·la i un desnivell moderat.
Comencem a Poboleda, el primer lloc on van viure els cartoixans mentre acabaven de decidir on instal·lar-se definitivament, per anar en direcció a la Morera de Montsant seguint l’anomenat camí de la Drecera.

Després de passar per camins de terra ben amples i planers, comença la pujada per sender, per acabar caminant per la carena d’un serret que ens ofereix tot de vistes del
voltant i del Montsant al nostre davant. El terreny és llicorella pura.
Arribem a la Morera, després d’haver saltat sense ni adonar-nos-en sobre terreny calcari. Si ens ve de gust, podem fer un tomb pel poble.
La baixada cap a Poboleda la fem passant pel mas de Sant Blai o antic monestir de Bon Repòs.

Les runes de les diferents edificacions, dos teixos i un grapat d’oms preciosos, la font, la mina, la bassa… conformen un espai bonic on entretenir-se. Marxem de Bon Repòs pel caminet que surt vora la robínia (un plafó informatiu sobre aquest arbre ens ajudarà a identificar-lo) i ens endinsem en un ombrívol bosc amb alzines, més oms i algun roure realment impressionant.
En una bifurcació, l’itinerari de flora “F7” del Parc Natural de Montsant se’n torna cap a la Morera.

Nosaltres continuem avall, cap a Poboleda; el camí, que va paral·lel al barranc de Sant Blai, no perd gens d’encant. En algun punt, si ens girem, veurem el Montsant sobresortint per
damunt de la vegetació.

El sender desemboca en una camí de terra que seguirem fins arribar al Mas d’en Gil, situat en ple coll del Conill, on s’entronca amb les franges vermelles i blanques del GR 174. Si seguim aquest GR, farem cap directament a Poboleda, però si es vol, encara podem allargar més l’excursió.

Just passar sota l’ermita de Maria Assumpta, deixem el GR. Seguint camins amples de terra, ens enfilem lleugerament entre vinyes pel Tossal del Bou. Des d’aquí les vistes són magnífiques i també ho són les de la vall del riu Siurana mentre anem baixant.
Arribem a la carretera, la creuem i seguim per pista fins al llit del riu. Si per casualitat baixa crescut, malgrat el gual, potser ens haurem de descalçar.

Continuem per camins de terra, passem per l’àrea recreativa de la Font del Mingot i acabem entrant a Poboleda caminant sobre el pont vell i vora alguns marges altíssims dels
horts.

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.