«Viu els Centres Cívics de Reus» presenta la programació de primavera, amb 180 propostes

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals presenta la programació de de primavera de la Xarxa de Centres Cívics amb el doble objectiu de donar resposta a la demanda tradicional de curos i tallers de múltiples àmbits d’interès i consolidar la nova orientació dels equipaments municipals com a espais orientats a potenciar les relacions ciutadana i associativa dels usuaris. Amb aquest nou enfocament , el programa insisteix en el lema de les passades edicions: «Viu els Centres Cívics de Reus».

La programació, que s’allarga entre els mesos de març i juny, inclou unes 180 propostes, de les quals unes 130 són cursos i tallers de múltiples àmbits d’interès de la ciutadania, i unes 50 activitats gratuïtes amb les que es vol reforçar el paper de referència dels centres cívics i la seva contribució a fomentar les relacions, la convivència i el sentiment de pertinença a la comunitat.

Com a novetat, s’han programat dues sortides amb la col·laboració dels centres cívics de Tarragona, per visitar cadascuna algun element destacat de la ciutat veïna. La sortida a Reus inclourà la visita a edificis modernistes i al Gaudí Centre.

Davant la bona acceptació que les noves activitats gratuïtes han tingut en edicions anteriors, la Xarxa de Centres Cívics amplia l’oferta fins ales 50 propostes, amb xerrades, activitats familiars, sortides i visites, emmarcades en els programes següents:

  • «Tocats pel vent», per conèixer l’entorn més proper a cada un dels equipaments de la Xarxa Centres Cívics.
  • «En família», un espai lúdic i de relació entre mares, pares i fills amb activitats com la cuina, els jocs o vinculades a festes Pasqua o la Festa major.
  • «Cultuquè?», un espai de difusió cultural i de coneixement, que aquesta edició porta propostes a l’entorn de la pintura i la història.
  • «Rutes i més…», amb passejades per fer salut i conèixer elements del patrimoni naturals i arquitectònic i equipaments municipals.
  • «Inspirar, conèixer i compartir», un espai de conversa i tertúlia per aportar coneixements i recursos per viure d’una forma més plena

Com a novetat, s’incorpora també una nova oferta d’activitats per Sant Jordi, que tindrà lloc a cada un dels centres cívics de la xarxa.

Cursos i tallers
La programació de cursos i tallers aposta per la continuïtat. Són unes 130 activitats de temàtica molt variada: arts escèniques i musicals, arts plàstiques i manuals, balls i danses, creixement personal, activitats físiques i esportives, fotografia i creativitat digital, gastronomia, idiomes, informàtica i noves tecnologies, i astronomia. Entre les novetats, destaquen activitats d’arts plàstiques com el puntillisme o el needle felties.

Inscripcions
El període per inscriure’s a les activitats és del 10 al 28 de febrer; i es podrà fer per internet a http://centrescivics.reus.cat, o presencialment a les consergeries dels centres cívics en horari de 9.00 a 13.00h i de 16.00 a 20.00h. Les matrícules romandran obertes mentre hi hagin places disponibles.

Serveis i entitats
Els centres cívics són espais de referència per a diversos serveis municipals de proximitat, que van des de l’àmbit dels Serveis Socials, a casals de la gent gran, serveis d’ocupació de l’Institut Municipal de Formació i Empresa, les comissaries externes de proximitat de la Guàrdia Urbana o els serveis de l’Oficina d’Habitatge.

A més, la xarxa municipal de centres cívics és la seu de 74 entitats ciutadanes.

El catàleg de programació presenta els centres cívics com a pols d’activitat que dinamitzen l’entorn on estan ubicats; alhora que reforça la difusió dels equipaments municipals com a àmbits de trobada informal per a la ciutadania, amb serveis com espais que es poden utilitzar, wifi, l’intercanvi de llibres i els punts amb ordinadors d’accés lliure.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.