Vuit sessions de primers auxilis a Cambrils

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat vull sessions informatives de primers auxilis i ús del desfibril·lador, en el marc del projecte Cambrils Ciutat Cardioprotegida i amb l’objectiu de donar unes eines bàsiques a la ciutadania davant d’una situació d’emergència. 

Les persones participants aprendran com reconèixer una persona inconscient, com realitzar compressions toràciques i respiracions de suport, utilitzar el desfibril·lador extern automatitzat de forma segura, col·locar en posició lateral de seguretat una víctima inconscient que respira i com actuar davant d’una víctima ennuegada.  

Les sessions, que aniran a càrrec de professionals de la Creu Roja, es portaran a terme els dies 20, 21, 22, 27 i 30 de juny  i 4, 8 i 14 de juliol a diferents equipament municipals  i horaris per tal de facilitar i promoure la participació. Es recomana a les persones interessades que facin la inscripció prèvia al següent enllaçhttps://forms.gle/QEQ9UCLSppui97WS9.  

Calendari de formacions 

Dilluns 20/6 de 18:20 a 20h al Casal de la  Gent Gran 

Dimarts 21/6 de 19 a 20:30 al Centre Cívic Vilafortuny 

Dimecres 22/6 de 18:30 a 20 al Centre Cultural 

Dilluns 27/6 de 17:30 a 19h al Centre Cívic Nou Cambrils 

Dijous 30/6 de 19:30h a 21 al Centre Cívic Molí de la Torre 

Dilluns 4/7 de 18:30 a 20h al Casal de la Gent Gran 

Divendres 8/7 de 19 a 20:30h al Centre Cívic Les Basses 

Dijous 14/7 de 19 a 20:30 al Centre Cívic Les Basses 

Formació del personal municipal 

Aquestes campanyes de sensibilització per a la ciutadania es complementen amb les formacions reglades de suport vital bàsic i ús de desfibril·ladors que el passat abril va dur a terme el personal municipal que per les seves funcions està en contacte amb un nombre important de persones.  

Renovació i ampliació de la xarxa de desfibril·ladors 

A finals de l’any passat es va renovar i ampliar la xarxa de desfibril·ladors semi automàtics (DESA) del municipi. Actualment la xarxa compta amb 18 aparells: 13 desfibril·ladors instal·lats a llocs públics donant cobertura a tot el territori cambrilenc (entre ells com a novetat el que es troba  a la façana de l’Oficina de Turisme), més els 5 aparells mòbils ubicats als vehicles de la policia local. 

La ubicació dels equips s’ha fet en base a criteris de densitat poblacional i de centralitat en els diferents nuclis urbans, prioritzant aquells espais concorreguts i de fàcil accés, que siguin fàcils de recordar per a la ciutadania. Es pot consultar la xarxa de desfibril·ladors en el següent enllaç: Xarxa DEA

Més informació a: CAMPANY INFORMATIVA DE PRIMERS AUXILIS I ÚS DEL DESFRIBIL·LADOR o contactant directament amb el departament de Salut Pública municipal: salut@cambrils.org / Tel: 977 794579 (ext. 4313). 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.