XXII Caminada Reus-Prades-Reus (2on Trail Running) el pròxim 10 de Juny

Cartell de la caminada Reus-Prades-Reus de 2018

El proper diumenge dia 10 de Juny de 2018 es celebra la XXI Caminada de Reus-Prades-Reus, organitzada per l’Associació Excursionista Catalunya de Reus, membre de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya).

Es tracta d’una marxa on preval el repte personal i de superació. Té un recorregut de 54,800 km. amb un desnivell acumulat de 2.950 m. Durant els darrers anys s’ha plantejat al peu, però aquest , i com a continuació de l’èxit obtingut a l’any anterior hi ha l’opció de fer-la corrents, serà el 2on Trail Running.

La sortida està programada des de les piscines municipals a les 7 del matí i comptarà amb la presència del regidor d’esports i lleure de l’Ajuntament de Reus, Sr. Jordi Cervera, qui tallarà la cinta de sortida. Està pensada per fer-la en un termini mitjà de 12,30 hores amb un ritme de marxador normal, tot i que cada any el primer participant, que ho fa corrent, acostuma a arribar abans de les 12 del migdia a les piscines Municipals. El darrer participant sol arribar a les 21 hores. Els darrers anys s’ha arribat a quasi 1000 participants la qual cosa fa que sigui tota una referència en les caminades del nostre voltant. La participació està limitada a un mínim de 15 anys d’edat i sense límit per la màxima edat, havent-hi participants arribats a Reus que superen els 70 anys.

Més d’un 85% dels participants que surten de Reus arriben a completar la prova, els que
abandonen ho acostumen a fer a Prades.

Tot el recorregut estarà degudament senyalitzat amb cintes grogues de la federació tot i que tots els participants rebran un mapa detallat a escala 1:25000 amb la descripció de l’itinerari, on s’identificaran tots els punts de pas, i punts d’avituallament, així com un telèfon de  contacte en cas d’emergència, ja que hi haurà un servei d’ambulància al llarg de tot el recorregut. En els avituallaments hi haurà aigua, begudes isotòniques, fruites, codonyat i fruits secs. Especialment n’hi haurà un amb entrepans a la zona de la font del Roure per l’esmorzar, i un altre a la plaça de Prades. A l’arribada es podrà degustar entrepans calents segons la demanda.

Els participants en el trail rebran premis als primers arribats, en funció de la categoria. S’entregaran els premis a les 15 hores , a l’arribada , en presència del regidor d’Esports. Els participants en la caminada entraran en un sorteig de productes dels nostres patrocinadors.

Com els anys anteriors, a l’arribada hi haurà un servei, a càrrec del col.legi de Fisioterapeutes de Tarragona que oferirà massatges a tothom que ho demani.

Participar en la caminada de Reus-Prades-Reus es una experiència fascinant que permet
conèixer el nostre territori, des de la zona mes plana fins a la muntanya, recorrent llocs
emblemàtics com la Mussara, els Motllats o la serralada de Prades,.. i la satisfacció a mig
recorregut de gaudir de la magnífica i emblemàtica plaça de la Font a la vila Vermella.

Les inscripcions, amb un preu que oscil.la entre 14 € (socis de l’entitat federats) fins a un
màxim de 32 € (no socis no federats) ja estan obertes de fa dies via web a www.aecreus.cat, tot i que també es pot fer presencialment a les oficines de l’Associació (C/Orient nº 17, baixos) qualsevol dia laborable de 19 a 21 hores i també a la botiga Decathlon-Reus dins del seu horari comercial. Cal recordar que s’ha d’estar un mínim preparat físicament i per tant realitzant entrenaments previs per estar en bones condicions el dia de la caminada.

Com cada any cal agrair per una banda la col·laboració desinteressada de mes de 200 socis de totes les seccions de l’entitat al llarg dels diversos controls, sense els quals no seria possible realitzar la caminada, així com als nombrosos sponsors i/o patrocinadors, que la fan  econòmicament sostenible i la col·laboració desinteressada de l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Esports, en la cessió de les instal·lacions de les piscines municipals, punt de sortida i d’arribada, així com tots els Ajuntaments que es troben en el recorregut: l’Aleixar, Vilaplana i la Febró, i especialment el de Prades

L’Associació Excursionista Catalunya de Reus, és una entitat sense ànim de lucre també
col·labora amb l’Ajuntament de Reus, entre altres, amb l’organització del Tomb de Nit pel
voltant de Misericòrdia, i té pels socis de l’entitat nombroses seccions: Muntanya, Grup
d’Escalada i Alta Muntanya (GEAM), BTT, Tenis-taula, escacs, GEAM-kids, etc…

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.