XXII Jornada Gresol

“Impulsem la indústria” és el lema que ha encapçalat la XXII Jornada Gresol, organitzada per la Fundació Gresol i que ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Marina Port Tarraco, Business Pier, així com també amb Pimec com a co-organitzador.

La XXII Jornada Gresol, que ha tingut lloc al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona, ha abordat, de la mà de prestigiosos ponents, com impulsar la indústria. El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova, organitzat per la Fundació Gresol des de l’any 2001, vol aportar llum sobre qüestions importants per al nostre territori i pels nostres empresaris com és el transport ferroviari i, en especial, el transport de les mercaderies, la innovació a l’empresa, els riscos i oportunitats que ens ofereix la Intel·ligència Artificial, la situació de les Pimes, com potenciar la indústria que ja tenim al territori i com atraure’n de nova i una anàlisi de la situació geopolítica a Europa i a la Mediterrània.

La Jornada ha arrencat a les 9 hores amb l’acte d’inauguració, a càrrec del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; el director de marketing d’Ocibar Marina Port Tarraco, Pablo Valera; el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales. 

Seguidament, ha tingut lloc la conferència inaugural sobre economia i empresa, a càrrec del president de Pimec i vicepresident de la patronal europea de pimes, Antoni Cañete, qui ha estat presentat per Montse Adan, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona.

A continuació ha sigut el torn de l’expert en innovació i professor d’Operacions, Innovació i Data Sciences a ESADE, en Xavier Ferràs,  qui ens ha parlat de “la nova globalització: competint en un món fragmentat”. En aquest cas, l’empresària i CEO del Grup CBS Quality i vicepresidenta de Respon.cat, Clara Brull, l’ha presentat.

Després de la pausa cafè, els assistents han pogut escoltar la ponència sobre “La Intel·ligència Artificial Generativa: riscos i oportunitats d’una tecnologia revolucionària”, a càrrec de Manel Sanromà, professor de Matemàtica Aplicada a la URV i fundador i president de CIVICAi. L’encarregada de presentar-lo i moderar ha estat la responsable de gestió d’empreses de la URV i membre de CIVICAi, Dolors Setó.

Tot seguit, el Bloc sobre Indústries del Territori, ha comptat amb la participació de David Prats, president i conseller delegat de Borges International Group i Víctor Alfaro, responsable de Tecnologia, Qualitat i Eficiència de LyondellBasell, com a representants d’indústries amb molt de pes a la nostra zona (l’agroalimentària i la química). Taula moderada per l’economista i periodista Víctor Costa.

A continuació, ha sigut el torn del president de RENFE, Raül Blanco, per parlar-nos d“El ferrocarril com a vertebrador sostenible i eficient del territori”. Durant la xerrada ha donat a conèixer algunes facetes menys conegudes de l’activitat de Renfe, tant pel desenvolupament de les seves activitats diàries, com per l’efecte multiplicador de la seva presència en el territori i les inversions de millora per a un millor servei futur. Ignacio Marull, soci responsable de PwC a Catalunya i Andorra ha estat l’encarregat de presentar-lo i moderar les preguntes que els assistents ham formulat.

Tot seguit, ha intervingut el secretari general d’Indústria i Pime, del govern d’Espanya, Francisco Blanco, amb la conferència “Oportunitats per a les nostres empreses en la nova revolució industrial”. L’empresari Rafael Matamoros, CEO de BiofreshTech, l’ha presentat.

Després del còctel dinar de networking, a l’aire lliure i amb la magnífica panoràmica dels iots amarrats a la Marina Port Tarraco, s’han reprès les sessions de la tarda amb una conferència sobre la “Problemàtica del Corredor Mediterrani a l’àrea de Tarragona”, a càrrec d’Eugeni Sedano, membre portaveu de la Plataforma Mercaderies per l’Interior i president de l’Associació Tarragona Avança.

Tot seguit, un bloc sobre captació de noves indústries que ha comptat amb Trini Bofarull, directora d’Inversions i Empreses Estrangeres d’ACCIÓ-Generalitat de Catalunya i Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp per parlar de la visió de la Generalitat per afavorir la implantació de nova indústria i, en concret, han explicat la nova inversió que acollirà l’esmentat municipi amb la implantació d’un grup coreà properament.

Per anar finalitzant, una de les conferències més esperades, la del diplomàtic Senén Florensa, director general de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) qui, a través de la xerrada “Europa i la Mediterrània. Crisi i Geopolítica actual en un món en transformació”, ha fet una anàlisis sobre l’actual situació geopolítica que viu Europa i la mediterrània, tant d’actualitat darrerament amb els nombrosos conflictes bèl·lics. Ha sigut presentat per Josep Pallarès, rector de la URV.

La cloenda de la Jornada ha anat a càrrec de Carlos Prieto, delegat del Govern a Catalunya, acompanyat pel subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago J. Castellà.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.